Vizita za živali > Novice
41 ogledov

Ubila ga je elektrika

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Predstavnik ogrožene vrste se je zapletel v električni vod in umrl.

Na jugu Kambodže se je odrasel slon zapletel v podrto električno omrežje, pri čemer ga je elektrika ubila, je poročal dnevnik The Cambodia Daily. Eath Virak, vodja policije na območju, kjer se je zgodila nesreča, je dejal, da so delavci samca, ki naj bi po prvih ocenah imel okoli 40 let, našli ob podrtem električnem drogu in uničeni napeljavi.

Po navedbah lokalnih oblasti je poginuli predstavnik vrste azijskih slonov, ki so je seznamu ogroženih vrst, skupaj z dvema mladičema prečkal podrte električne vode, ki so ležalni na tleh, potem ko se je pred tem zrušil drog. 

Vaščani so ob tem povedali, da so okoli polnoči slišali stokanje slona, ki mu je sledil izpad električne energije. Po njihovih besedah sloni pogostokrat zaidejo na to območje. Nevladna organizacija Wildlife Alliance, ki je poskrbela tudi za pokop slona, je opozorila, da električni vod poteka prek koridorja, ki ga prečkajo sloni, ko se vračajo z bližnjega hribovja. Ob tem so pozvali družbe, ki upravljajo z infrastrukturo, naj električne drogove zaščitijo tako, da ne bodo ogrožali živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.