Vizita za živali > Novice
36 ogledov

Uboga mala riba

Boga mala ribica Youtube
Uporabnik je postavljen pred odločitev. Bo pohitel?

Japonski umetnik Yan Lu je v svoji stvaritvi, ki jo je poimenoval Poor Little Fish (Uboga mala ribica) želel opozoriti na krizo z zalogami pitne vode.

Uporabnika njegovega umivalnega lijaka postavlja pred izbiro. Če si bodo umili roke in porabili vso vodo, bo zlata ribica umrla. S tem je želel doseči, da bi ljudje razmišljali o zalogah čiste vode med umivanjem rok ali opravljanjem drugih opravil.

Zaskrbljujoče poročilo

Ker voda kroži in se obnavlja, se zdi najbrž nekomu nesmiselno z njo varčevati. A letošnje poročilo Svetovne organizacije za prehrano in kmetijstvo je zaskrbljujoče. Opozarja predvsem na zmanjšane zaloge vode v letu 2050 v državah v razvoju.

Do takrat naj bi bilo na svetu že devet milijard ljudi, zato bo tedaj potrebnih za 60 odstotkov več hrane, v državah v razvoju pa kar sto odstotkov več. Kmetijstvopa bo še naprej glavni porabnik vode. Pomanjkanje vode zdaj trpi že 40 odstotkov prebivalstva, do leta 2050 naj bi ta delež narasel na dve tretjini.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.