Slovenija
71 ogledov

Učbeniki se umikajo ipadom

Razno 01.07.13, iPad class, izvajanje predmeta samo z uporabo iPad-a na univerzi arhiv univerze
Prvi v Sloveniji. Nova snov je študentom na voljo takoj, ne šele z menjavo učbenikov.

"Smo edina slovenska fakulteta, kjer se predavanja snemajo. Študenti se v predavanja v živo vključujejo od doma, tudi z vprašanji in predstavitvami seminarskih nalog. Sodelovanje s podjetjem Apple, kar je za nas veliko priznanje, je naslednji logični korak. Na magistrskem programu evropske poslovne študije bo vsak študent dobil ipad," je povedal Jurij Toplak, vodja študija evropske poslovne študije na Alma Mater Euroopaei, ki je prvi slovenski študij z Applovim programom ena na ena (začenjajo ga oktobra) in dodal, da ni cena študija zaradi tega nič dražja, temveč je primerljiva z drugim fakultetami.

Z ipadom do več točk

Na omenjeni fakulteti so prepričani, da je že sedanjost, ne le prihodnost, v digitalnih vsebinah – digitalnih učbenikih in programski opremi: "Šole, ki bodo uporabljale metode 19. stoletja, ne bodo preživele, saj mladega človeka ne bodo mogle usposobiti za kariero v 21. stoletju. Če danes v tujini znanstveniki pridejo do novega dosežka, je ta prek sodobne tehnike dosegljiv že jutri, v slovenski tiskani učbenik pa bo verjetno prišel šele čez deset ali več let. Študije tudi dokazujejo, da so učenci, ki so namesto tiskanega učbenika uporabljali ipad, na testih prejeli več točk."

Komentarjev 3
  • kajch 11:17 03.julij 2013.

    vsaj nekje gremo v korak s časom...

  • glasbenik 11:08 03.julij 2013.

    mi je kolega pokazal te interaktivne knjige in je to res neverjetno... aja, pa še izobrazba je dober izgovor,da si kupim iPada:)))

  • Bambi24 12:50 02.julij 2013.

    vau, Slovenija ne sme zaostati za drugimi. Lajkam!