Slovenija
24 ogledov

Učenka Ela želi varen in razigran vstop v šolo

Učenka Ela Urad predsednika republike
Predsednik republike Borut Pahor in učenka Ela v poslanici pred začetkom šolskega leta šolarje pozivata, naj bodo previdni na poti v šoli, prijazni drugo do drugega in naj se pridno učijo.

Želita jim veliko užitkov v svetu domišljije in pravljic, veselja in razigranosti ob vstopu v šolo.

"Zelo sem vesela, da se bo začela šola. V počitnicah sem se zabavala in doživela veliko lepega. Svoje sošolce in sošolke že močno pogrešam. Komaj čakam, da se spet srečamo. Skupaj se bomo v tretjem razredu naučili veliko zanimivih reči," pravi Ela Hozjan iz Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci. "Vesela sem, da me je predsednik republike Borut Pahor povabil k sebi v Predsedniško palačo, da ob začetku šolskega leta nagovorim otroke."

Vse otroke prosi, da so na poti v šolo previdni, prijazni drug do drugega in se pridno učijo. "Ubogajte učitelje in učiteljice in bodite ustvarjalni," v videoposnetku, ki ga je predsednik objavil na svoji Facebook spletni strani pravi Ela. "Uživajte v svetu domišljije in pravljic, ki jih boste spoznali."

Vse odrasle, ki bodo spremljali svoje malčke v šolo, prosi, da so do njih nadvse prijazni in pozorni. "Objemite jih in spodbudite, da bodo veseli in razigrani stopili v šolo."

Udeležence v prometu poziva, naj bodo posebej previdni, da se na poti v šolo ali iz nje kateremu od otrok ne bi kaj zgodilo. "Naj se vsi otroci varno vrnejo domov in pripovedujejo o dogodivščinah, ki jih bodo doživeli v šoli, pravi Ela.

Učitelje prosi, da toplo in srčno sprejmejo svoje učence. Posebej naj spodbudijo tiste, ki bodo morda zaskrbljeni ali bodo pogrešali svoje starše. "Pomagajte jim, da se bodo v šoli počutili prijetno," še pove Ela. 

Predsednik republike Borut Pahor doda: "Vsem želiva, da bi bil začetek novega šolskega leta razigran in uspešen. Imejte se lepo in srečno."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:34 01.september 2016.

    Sem vidu policiste na križiščih na katerih jih nikol sicer ni. Tud ko ni blo več šolarjev so tm sam stal.