Slovenija
14 ogledov

Učili se bodo drug od drugega

Koprski župan Boris Popovič. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Srečanje Arčon - Popovič. Za gospodarsko sodelovanje namesto prerekanja o pokrajinah.
Žal mi je, da je velika novogoriška občina razpadla. V Sloveniji bomo morali prej ali slej spet priti na 60 občin.
Boris Popovič

"Ni me sram povedati, da smo se že kaj naučili od kakšne druge občine, od postojnske smo recimo pred kratkim povzeli odlok za obnovo objektov. Zakaj bi izumljali toplo vodo? Tudi kakšno dobro idejo od novogoriške bomo posnemali," je dejal koprski župan Boris Popovič, ki je včeraj z direktorico Sabino Mozetič obiskal novogoriško občino. Novogoriški župan Matej Arčon pa je priznal, da so po vzoru Kopra že izpeljali razpis za poletne prireditve.

Nasvet mlajšemu kolegu
Oba župana sta se zavzela za okrepitev predvsem gospodarskega sodelovanja in sodelovanja na področju turizma. "Žal mi je, da smo se v preteklosti kregali o pokrajinah in se pogovarjali prek medijev," je dejal Popovič, Arčon pa pomiril, češ da sam v pokrajine sploh ne verjame več.

Sicer pa je Popovič svojemu mlajšemu kolegu svetoval, naj si kot nov župan zastavi čim širšo sliko o tem, kaj želi storiti, in to čim prej uresniči. "Ljudje hočejo rezultate. Mi nismo Rimskokatoliška cerkev, da bi razmišljali dva tisoč let vnaprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.