Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Udaril 40-letnika, ki je padel na tla in se zadušil s krvjo

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Sojenje 33-letnemu Dejanu Pejiću, ki naj bi julija lani tako udaril 40-letnega Rajka Foliča, da je padel po tleh in umrl.

Kranjsko sodišče. Na današnji obravnavi v primeru smrti 40-letnika, do katere je prišlo julija lani v Tržiču, je izvedenec medicinske stroke Armin Alibegović povedal, da je bilo prisotnih več elementov, nobenega od njih ne more izključiti. Dejstvo je, da je pokojnega Rajka Foliča obdolženi Dejan Pejić udaril in mu zlomil nos; po udarcu je padel po tleh in se nato nezavesten zadušil s krvjo.

Ob tem je bil Folič močno alkoholiziran in pod vplivom tablet. Kot je ocenil izvedenec, je bil Folič pod izrazitim vplivom psihoaktivnih snovi in z 1,7 promila alkohola v krvi. Vendar pa je pokojni kronično zlorabljal alkohol, zato ni jasno, kako je takšna koncentracija alkohola in tablet vplivala na njegovo stanje.

Izvedenec je pojasnil, da samo zlom nosu verjetno ne bi bil smrten, a tega ne more z gotovostjo trditi. Vzrok za nezavest bi bil lahko tudi udarec v nos, vendar izvedenec meni, da je bil bolj verjeten vzrok poškodba zatilja ob padcu na tla. Če bi obstal na nogah, bi Folič verjetno preživel.

Obramba je danes nato predlagala postavitev še enega izvedenca, in sicer reanimacijske stroke, ki bi odgovoril na vprašanja, ali so bili postopki oživljanja pri poškodovanem Foliču izvedeni v skladu s standardi in zdravstveno stroko, zlasti glede na dejstvo, da so reševalci kot vzrok smrti navedli zlom vratu in iz tega izhajali pri reanimaciji, ki so jo prekinili že po eni minuti.

Sojenje 33-letniku poteka od konca lanskega leta, obdolženi Pejić je v tem času v hišnem priporu. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:22 21.marec 2016.

    Napil se je sam in sam naj plača ceh ! Človeka je ubil , kako je pa ta umrl pa ni stvar Kazenskega zakonika , kajti on določa samo uboj ali umor , ne pa uboj z zlomljenim nosom al ...prikaži večl pa umor z padcem udarjenega z glavo ! Pa sodnik naj pokliče še izvedenca , ki ga bo tako vsekal na gobec , da bo takoj videl ali se lahko stoji na nogah ali padeš kot pokošen !

  • Papaja Popi 17:46 21.marec 2016.

    Doživljensko.............