Slovenija
117 ogledov

Udarila strela, na cesto padlo drevo

Udar strele PGD Gorenja vas
Strela je udarila v gospodarski objekt v naselju Hotavlje pri Gorenji vasi. Vremenoslovci opozarjajo pred močnimi nalivi in nevihtami.

Ob 14.15 je v gospodarski objekt v naselju Hotavlje, občina Gorenja vas Poljane, udarila strela.

"Začetni požar so pogasili domači, gasilci PGD Gorenja vas Poljane in Hotavlje pa so objekt pregledali s termovizijsko kamero," navajajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje.

Ob 16.41 je padlo drevo na cesto Spodnja Idrija–Cerkno pri kraju Travnik v občini Cerkno. "Posredovali so gasilci PGD Spodnja Idrija in drevo odstranili," navaja republiška uprava za zaščito in reševanje.

Iz Svetega Jurija ob Ščavnici poročajo o črpanju vode. Zaradi nepravilno speljanega odtoka je voda zalila tudi klet stanovanjske hiše v Verjah pri Medvodah. "Posredovali so gasilci Zgornje Pirniče, ki so vodo pometli iz kleti," je zapisano na republiški upravi za zaščito in reševanje.

Ob 18.25 so na Škofjeloški cesti v Medvodah gasilci PGD Preska- Medvode izčrpali približno dva kubična metra meteorne vode iz garaže.

Oranžni alarm

Agencija za okolje je za danes za zahodni del države izdala oranžno opozorilo zaradi dežja in neviht. Oranžno opozorilo pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne.  

"Danes do večera bodo predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte s krajevnimi nalivi," opozarjajo pri Arso.

PREBERITE ŠE: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.