Slovenija
65 ogledov

Udarjale strele, odkrivalo strehe

nevihta EPA
Največ nevšečnosti zaradi močnega dežja, vetra in strel so imeli na severovzhodu Slovenije. V prihodnjih dneh lahko pričakujemo pretežno sončno vreme, z občasnimi plohami in nevihtami, konec tedna bo vroč, s stopinjami do 30 stopinj Celzija.

Včeraj popoldne in zvečer so imeli gasilci kar nekaj dela z odstranjevanjem dreves, prekrivanjem streh in zaustavljanjem meteorne vode. 

Strela treščila štirikrat

Po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje je včeraj zvečer strela udarila v stanovanjske hiše v naselju Brege pri Krškem. v Plitvicah pri Apačah ter v Gradu na Goričkem. 

V Plitvicah so začetni požar pogasili domačini pred prihodom gasilcev, v naselu Grad je strela poškodovala dimnik, del ostrešja in tram. Gasilci so odkrili del ostrešij ter s termovizijsko kamero pregledali objekte.

Strela je udarila tudi v stanvoanjsko hišo na Selah pri Šmarju v občini Grosuplje. Požar so omejili in pogasili gasilci iz Grosuplja in Šmarje-Sapa. 

Meteorna voda in drevesa na cesti

V Dobovi pri Brežicah je meteorna voda zalila podvoz, odlomljena veja je ovirala promet na relaciji od Bizeljske ceste proti Kapelam, nato pa se je drevo podrlo še na relaciji Bizeljsko Orešje. 

Na cesto v Sodincih pri Ormožu je meteorna voda naplavila blato in kamenje, drevo se je podrlo tudi na cesto Gornji Ivanjci- Negova pri Gornji Radgoni. Gasilci so posredovali tudi na cesti Gomilice - Brezovica pri Turnišču, kjer je promet prav tako oviralo drevo na cesti. 

Veter odkril stanovanjsko hišo

V Prvencih v občini Markovci je močan veter odkril streho stanovanjske hiše, prav tako v Bresnici pri Ormožu, gasilci pa so morali prekrivati tudi streho gospodarskega poslopja v Podgorcih. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.