Šport > Košarka
53 ogledov

Vujačić se vrača v ligo NBA

Se epizoda Saše Vujačića pri Los Angeles Lakers končuje? (Foto: AFP) Žurnal24 main
Kot danes poroča spletna stran www.espn.com, bo slovenski košarkar Saša Vujačić v prihodnji sezoni član ekipe NBA New York Knicks.

Saša Vujačić (201 cm, 1984) se tako vrača v severnoameriško poklicno košarkarsko ligo. Vsaj eno leto bo član New Yorka, ki ga vodi Phil Jackson, trener ekipe pa je Derek Fisher. Omenjeni trojec je že sodeloval v moštvu Los Angeles Lakers.

Vujačić je začel kariero v Mariboru, od tam se je selil na Polzelo, potem pa v italijanski Videm, Los Angeles Lakers, New Jersey, Anadolu Efes, Los Angeles Clippers, Kutxo Laboral in Istanbul.

V letih 2009 in 2010 je je bil dvakrat prvak Lige NBA, zadnja štiri leta je bil dejaven v evropskih klubih. New York je pred časom podpisal pogodbe z nekdanjimi člani jezernikov Lamarjem Odomom, Shannonom Brownom in DJ Mbengo, a nihče ni v velikem jabolku ostal prav dolgo. Knicksi imajo zdaj z Vujačićem 12 igralcev z zajamčenimi pogodbami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.