Šport > Košarka
17 ogledov

Udriha ni ustavil niti zvin gležnja

beno udrih memphis grizzlies EPA
Slovenski košarkar Beno Udrih je z ekipo Memphis Grizzlies v noči na četrtek gostil Portland Trail Blazers in zmagal s 97:82.

Memphis je v drugi tekmi končnice zahodne konference povedel z 2:0 proti Portlandu, Udrih pa je v 19 minutah dosegel 10 točk, skok in podajo.

Prva strelca Memphisa, ki si je s tokratno zmago prvič priboril vodstvo z 2:0, sta bila s po 18 točkami Mike Conley in Courtney Lee. Grizliji so odlično izkoristili prednost domačega igrišča in prišli še do druge zmage. Marc Gasol je dodal 15 točk, poleg Udriha jih je 10 prispeval še Zach Randolph.

"Vse, kar smo naredili, je bilo le poskrbeti, da zmagi ostaneta doma. To je bila naša naloga in uspelo nam je. Nismo želeli, da pride Portland k nam in nam narekuje ritem igre, prednost domačega terena smo povsem izkoristili," je po že drugi zaporedni zmagi dejal Lee.

V dresu Portlanda je bil prvi strelec LaMarcus Aldridge s 24 točkami, poleg tega je imel še štiri blokade in dve ukradeni žogi. Damian Lillard je dodal 18 točk, a je moral Portland prvič po letu 2011 na uvodnih dveh tekmah priznati poraz. Tretjo tekmo bo v soboto gostila ekipa Trail Blazers, ki upa, da ne bo razočarala domačih navijačev.

Ostroge po podaljšku izenačile serijo

Los Angeles Clippers so morali kljub domači tekmi priznati poraz San Antoniu, ki je za zmago potreboval podaljšek. Tim Duncan je dosegel 28 točk, Kawhi Leonard jih je dodal 23, branilci naslova pa so v dodatnem času le ugnali gostitelje iz mesta angelov.

San Antonio je zapravil vodstvo z 10 točkami ob začetku tretje in zadnje četrtine, osem sekund pred koncem rednega dela pa je mirno roko na črti prostih metov zadržal Patty Mills in gostom priboril podaljšek. Duncan je v dodatnem delu dosegel štiri zaporedne koše, ob tem pa igral s petimi osebnimi napakami na računu.

Mills je tekmo končal z 18 točkami, Boris Diaw z 12, prvi strelec Los Angelesa pa je bil Blake Griffin z 29 točkami, 12 skoki in 11 podajami, kar je njegov prvi trojni dvojček v končnici. DeAndre Jordan je dodal 20 točk in 15 ujetih žog.

V edini tekmi vzhodne konference so košarkarji ekipe Atlanta Hawks s 96:91 premagali Brooklyn Nets in povedli z 2:0 v zmagah.

Odstopil trener Oklahome City Thunder

Moštvo Oklahoma City Thunder je v sredo ostalo brez trenerja, saj je s položaja odstopil Scott Brooks. Ta je ekipo vodil zadnjih sedem sezon in nanizal 338 zmag in 207 porazov, v sezoni 2009/10 pa je postal tudi trener leta.

Oklahoma City se letos ni uvrstila v končnico lige, kar se ni zgodilo vse od sezone 2008/09. Sezono je moštvo končalo s 45 zmagami in 37 porazi, zvezdnik Kevin Durant pa je bil zaradi poškodbe z igrišč odsoten precej tekem. Veliko časa so v ekipi zaradi poškodb pogrešali tudi Russella Westbrooka in Sergea Ibako.


Liga NBA, končnica, 1. krog, izidi:

Vzhod:

Atlanta Hawks : Brooklyn Nets 96:91 /2:0/

Zahod:

Memphis Grizzlies : Portland Trail Blazers 97:82 /2:0/
Beno Udrih 19 minut, 10 točk, podaja, skok za Memphis

Los Angeles Clippers : San Antonio Spurs  107:111* /1:1/

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.