Šport > Košarka
25 ogledov

Udrihov soigralec bo zaslužil 110 mio.

marc gasol EPA
Španec Marc Gasol po poročanju ESPN in CBS Sports ostaja zvest moštvu Memphis Grizzlies, za katerega je v minuli sezoni prav tako igral slovenski organizator igre Beno Udrih.

Tridesetletni center, ki je košarkarsko pot začel v vrstah Barcelone, bo v skladu z dogovorom po preteku štirih let lahko brez kakršnih koli stroškov ali obveznosti znova izbral možnost prekinitve pogodbe v iskanju še boljših pogojev.

Predstavniki klubov v severnoameriški košarkarski ligi NBA in igralci bodo uradno lahko začeli s podpisovanjem pogodb 9. julija.

Gasol, ki je s špansko reprezentanco na zadnjih dveh olimpijskih igrah 2008 v Pekingu in 2012 v Londonu osvojil srebrni kolajni, je zadnjih sedem sezon v ligi NBA igral v dresu Memphisa, ki bo tudi v prihodnje ostal edini klub, za katerega je igral v ligi NBA. Za Gasolom, v ligi NBA za Chicago Bulls igra tudi brat Pau, je ena najuspešnejših sezon, v kateri je povprečno na tekmo dosegal 17,4 točke, 7,8 skoka in 3,8 asistence.

Prav 213 centimetrov visoki Gasol je bil eden najzaslužnejših mož za 55 zmag Memphisa v rednem delu sezone ter preboj v drugi krog končnice, kjer pa so grizlije zaustavili kasnejši šampioni Golden State Warriors.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.