Šport > Košarka
53 ogledov

Udrihova usoda visi na nitki

beno udrih miami heat Profimedias
Slovenski veteran, 34-letni Beno Udrih, se med pripravami na novo sezono lige NBA bori za mesto v ekipi Miami Heat. Njegov veliki konkurent je 23-letni Briante Weber.

Trener košarkarske ekipe Miami Heat, katere čana sta Goran Dragić in Beno Udrih, je pred neprijetno nalogo, saj bo po koncu pripravljalnega obdobja seznam košarkarjev za novo sezono skrajšal z 20 na 15 imen. Zna se zgoditi, da med njimi ne bo Bena Udriha, ki bi ga v vlogi prve zamenjave za Dragića lahko izpodrinil obetavni Briante Weber.

''Ne veselim se tega konca tedna,'' je pred težavno nalogo dejal trener Erik Spoelstra, ki se bo moral odločiti med izkušenim Udrihom in mladim Webrom.

Gre za dva različna košarkarja, ki se ponašata vsak s svojimi kvalitetami. Ker vročica ne potrebuje toliko igralcev na položaju organizatorja igre, bo eden od njiju moral oditi.

''To sta dva povsem različna igralca,'' je na vprašanje, kako poteka interna bitka med Udrihom in Webrom, odvrnil Spoelstra. ''Bri je dinamičen v obrambi. Veliko je nepredvidljivih reči, ki so lahko razdiralne. V napadu ima ogromno energije in razvija tudi druge prvine igre,'' je 23-letnika opisal trener Miamija. ''Beno je veteran s 13-letnimi izkušnjami. Igral je v ekipah, ki so osvajale naslove. Zelo dobro zna organizirati. Miren košarkar z visokim IQ-jem. Dva povsem različna tipa,'' je na temo Slovenca povedal Spoelstra.

erik spoelstra | Avtor: EPA EPA
Tako Udrih kot Weber bosta v primeru, da ostaneta del ekipe, pretežni del sezone presedela na klopi, razen v primeru poškodb katerega od soigralcev. Končna odločitev franšize bo prav tako podala odgovor, kakšne ambicije ima Miami v prihajajoči sezoni. Ali bo vročica investirala v veterana ali se osredotočila na pomladitev z igralcem, ki še ni povsem dozorel?

Ne glede na to, ali bo ostal član Miamija, se Udrihu obeta 1,4 milijona ameriških dolarjev letne plače. Slovenski košarkar je zaradi poškodbe hrbta izpustil tri pripravljane tekme, na klopi pa je presedel tudi obračun s San Antoniem, čeprav je bil fizično nared za igro. Miami Heat se bo do konca priprav pomeril še z Orlando Magic, Philadelphio 76ers in Charlotte Hornets.

''Zavedam se, da je prihodnost v mladih in ne starih igralcih. Toda še vedno imam prezenco tako na igrišču kot izven njega. Ne morem nadzirati, kaj se bo zgodilo. Lahko pomagam soigralcem in se trudim, da naredimo korak naprej ter z vsakim dnem postanemo še odstotek boljši,'' pa je povedal Udrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.