Šport > Košarka
12 ogledov

Udrihovih 14 v 14 minutah za "break" Memphisa

Derek Fisher Beno Udrih Oklahoma City Thunder Memphis Grizzlies NBA končnica
1/10
Reuters
Slovenski košarkar Beno Udrih je prispeval velik delež k zmagi Memphisa v Oklahoma Cityju.


Na drugi tekmi prvega kroga končnice zahodne konference so Grizliji po podaljšku zmagali s 111:105. Beno Udrih je v 14 minutah ob metu 6:8 dosegel 14 točk, ob tem pa zbral še tri skoke in dve podaji.

Dvoboj v Oklahomi je ponudil zelo zanimivo predstavo. Memphis je imel v zadnji četrtini tudi devet točk prednosti, a jo zapravil. Tudi po zaslugi Kevina Duranta, ki je po tretji četrtini dosegel 20 od svojih skupno 36 točk, med drugim je zadel neverjeten met za tri točke, ko je 13,8 sekunde pred koncem rednega dela vrgel ob padcu v avt, ob tem pa je Marc Gasol napravil še prekršek nad njim, tako da je v enem napadu dosegel štiri točke. Podaljšek je izsilil Kendrick Perkins s svojim edinim košem iz igre.

Randolph ohranil mirnost

V podaljšku sta bili ekipi izenačeni vse do zadnje pol minute, nato je Zach Randolph zadel lep met za dve točki, Courtney Lee je zadel še prosta meta, Randolph pa je z novima prostima metoma dokončno zapečatil usodo domače ekipe. Pri njej se je sicer z 29 točkami izkazal tudi Russell Westbrook, medtem ko je pri zmagovalcih Randolph prispeval 25 točk, Mike Conley pa 19 točk in 12 podaj. Ekipi sta v zmagah izenačeni na 1:1, igrata pa na štiri zmage. Naslednji obračun bo v noči na petek.

Clippersi vrnili z obrestmi 

Na drugi tekmi večera so Los Angeles Clippers povsem razbili Golden State Wariors in zmagali s 138:98. Tudi oni so izid v zmagah izenačili na 1:1, naslednji dvoboj bo v noči na petek. Ključni igralec je bil Blake Griffin, ki se je v nasprotju s prvo tekmo tokrat izogibal osebnim napakam. Storil ni niti ene in tako preživel več časa na igrišču. Clippersi so z njim v igri prevladovali, zvezdnik pa je tekmo končal s 35 točkami, kar je njegov rekord v končnici.

"V obrambi smo igrali res agresivno. Ko tako igraš, se tudi izogneš težavam z osebnimi napakami," meni Griffin. Trener losangeleške ekipe Doc Rivers pa dodaja: "Res smo igrali preprosto. Kadar je imel igralec prostor za met, je vrgel. Kadar ga ni imel, je podal. Zelo težko se je braniti, če žoga tako hitro potuje."

Liga NBA, izida:

Zahod:
Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 105:111*  /1:1/
Los Angeles Clippers : Golden State Wariors 138:98  /1:1/

* – po podaljšku
/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.