Šport > Nogomet
45 ogledov

Kosovo včlanjeno, Infantino o denarju

Gianni Infantino EPA
Novi predsednik Fife Gianni Infantino je v govoru ob odprtju kongresa Uefe v Budimpešti pozval evropske članice k finančni solidarnosti z zvezami drugod po svetu. Kosovska zveza je bila sprejeta med članice Uefe.

"Imate priložnost, da zaslužite veliko denarja. Če ne potrebujete vseh sredstev, ki vam jih namenja Fifa, jih dajte drugim zvezam naprej. Tako lahko oblikujemo drugačno Fifo, Fifo solidarnosti," je Evropejcem med drugim dejal Švicar Gianni Infantino.

Infantino je februarja ob izvolitvi za predsednika Fife vsem 209 članicam obljubil izplačilo pet milijonov dolarjev, s čimer je bistveno povišal sredstva, ki jih je Fifa doslej dajala nacionalnim zvezam.

24 članic proti Kosovu

Kosovo je postalo 55. članica Evropske nogometne zveze. Uefa je Kosovo v svoje vrste sprejela ob ostrem nasprotovanju Srbije. Na tajnem glasovanju je za članstvo Kosova v Uefi glasovalo 28 članic, 24 članic je bilo proti, dva glasova sta bila vzdržana.

S članstvom Kosova v Uefi so se odprla tudi vrata za sprejem Kosova v Svetovno nogometno zvezo (Fifa), ki bo o članstvu Kosova v svetovni nogometni družini odločala na kongresu 13. maja, s čimer se bodo odprla tudi vrata za morebiten nastop kosovskih nogometašev v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2018 v Rusiji.

Predsednik kosovske nogometne zveze Fadil Vokrri je sprejem Kosova med članice Uefe pospremil z besedami, da gre za zgodovinski trenutek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.