Šport
53 ogledov

Uefa naredila korak nazaj

minuta molka nogomet EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) se je odločila, da bo pred začetkom četrtfinalne tekme med Portugalsko in Poljsko počastila žrtve terorističnega napada v Istanbulu.

Krovna nogometna organizacija na stari celini je naredila korak nazaj in sprejela odločitev, da bo pred prvo četrtfinalno tekmo počastila žrtve nedavnega terorističnega napada na letališču v prestolnici Turčije. 

Uefa je v sredo šokirala z odločitvijo, da pred prvo četrtfinalno tekmo Eura 2016 ne bo minute molka, saj so te rezervirane za  tragedije, ''ki so neposredno povezane z nogometom, eno od ekip na tekmi ali državo gostiteljico."

Odločitev je naletela na buren odziv javnosti in turških nogometnih veljakov, zato se je Uefa odločila, da se bo vendarle poklonila več kot 40 žrtvam napada v Istanbulu. Pri tem naj bi ključno vlogo odigral predsednik turške nogometne zveze Yildirim Demiroren.

Po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu Agency bo pred tekmo na sporedu minuta molka, medtem ko nekateri drugi mediji poročajo, da se bodo žrtvam poklonili le s posebnim aplavzom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.