Šport > Nogomet
11 ogledov

Uefa zahteva preiskavo Blatterja

Michel Platini Sepp Blatter Uefa Fifa EPA
V sporu med predsednikom Fife Josephom Blatterjem in njegovim možnim naslednikom ter aktualnim predsednikom evropske Uefe Michelom Platinijem je Uefa zdaj zahtevala, da posreduje etična komisija Fife.

Uefa od komisije zahteva, da preišče povezavo vodilnih v Fifi v zvezi s člankom Platini: Okostnjaki v omari.

Uefa želi, da Fifa preišče, če je članek nastal v pisarni predsednika Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja. "Res smo zahtevali preiskavo članka, saj nas skrbi morebitna lažna kampanja proti predsedniku Uefe," je predstavnika evropske zveze citiral nemški časnik Welt am Sonntag.

Omenjeni članek naj bi predstavniki Fife ponujali švicarskim časopisom, Uefa pa meni, da gre za kampanjo proti Michelu Platiniju, ki želi 26. februarja na izrednem kongresu kandidirati za naslednika Josepha Blatterja. Ta se po korupcijski aferi v Fifi poslavlja od predsedniškega stolčka, čeprav je bil maja letos še za štiri leta izbran kot predsednik največje in najbogatejše športne organizacije na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.