Slovenija
28 ogledov

Ugasnilo deset tisoč podjetnikov

razno 17.01.12. parket, polagalec parketa, pod, tla, delavec, obrtnik, foto: shu Shutterstock
Opozarjajo, da davka na nepremičnine in višjih prispevkov za zdravstveno zavarovanje ne bodo zmogli.

Obrtna zbornica Slovenije poziva vlado, ki jo vodi Alenka Bratušek, da do 10. oktobra umakne vse napovedane ukrepe, ki obremenjujejo male podjetnike. "Konkurenčnost malega gospodarstva izrazito upada, v zadnjih šestih mesecih je zaradi nemogočih razmer poslovanja zaključilo svoje poslovanje blizu 10.000 samostojnih podjetnikov in malih družb," so zapisali v sporočilu za javnost. "Stanje je tako kritično, da ne prenese nikakršnih dodatnih obremenitev več."

Pri tem v prvi vrsti izpostavljajo davek na nepremičnine in napovedan dvig prispevkov za zdravstveno zavarovanje. Opozarjajo tudi, da je država samostojnim podjetnikom vzela možnost, da kandidirajo za sredstva iz posojilnega sklada SID banke, kar ocenjujejo kot diskriminatorno.

Komentarjev 7
  • privat 08:00 07.oktober 2013.

    debili...mi nemoremo zdajšnih položnic plačevati,da plačujemo še dodatne?? Enostavno bomo šli v breme države ,namesto da bi pomagali državi in ustvarjali vsaj minimalni dobiček ali vsaj stanje nula...ne to pa nas država ne pusti...raje ustvarjati zgubo(zavod za zaposlovanje)

  • sprehajalec 21:44 02.oktober 2013.

    Si bil mirac kdaj podjetnik oziroma obrtnik, kar je eno in isto? 55.000 jih je v Sloveniji, rešili bodo torej problem 1.950.000. Samo nesposobna država je kriva, da ga doslej že niso, ker očitno trpajo milijone v žep. <br ...prikaži večr />Mirac, na zavod pa s.p. prijavi, letos jih je bilo že 12.000. Pa subvencijo boš dobil, pa trpal boš eure v žep in jih skrival. V sto.000, tako simpl je to. Ne pa da se matraš v nekem uradu in agenciji in gre ura nazaj ne naprej. Vsaj sreča, da je plača vsak mesec petega oziroma tam nekje in da je vikend frej, pa da lahko kredit dobiš. Podjetnik se pa preserava. V glavnem Mirac, začutil sem podjetniško žilico v tebi. Kar naprej, pa ne pozabi takoj nekoga vzeti v službo, da se bo prebijal čez 6-7 inšpektorjev, ki čakajo nate, čez predpise v uradnem listu, čez M4 obrazce, čez Ajpes, Durs, verjemi, nikoli ne zmanjka. Pa te nihče ne vpraša, si kaj prodal ali ne, oziroma kje si zaslužil tiste sto..000 eurov. Sam telefon vzdigneš Mirac, pa so že na mizi. S,p. Mirac

  • mirac 21:28 02.oktober 2013.

    Kakršno vlado bi imeli, nobena nam ne bi veljala. Ker smo ljudje preveč razvajeni. Nihče ne bi plačeval davkov, vsi bi naenkrat imeli take in drugačne ugodnosti, pomoči ipd. A od kod, če denarja ni. Ne se vedno zgovarjat na ...prikaži več tajkune in podobne. Kaj pa sami naredimo, da bi nam vsem šlo bolje. Če pa že hoče kdo na katerem področju narediiti red, pa vsi pljuvajo po njem. Sramota, kakšen narod smo postali.