Vizita za živali > Novice
21 ogledov

Ugotovili so, kdo jim je ukradel lučke

Novoletna jelka Profimedias
Družini Rican je v enem dnevu izginilo okoli 150 lučk, s katerimi so pred božičnimi prazniki, okrasili hišo. Na njihovo veliko presenečenje jih je ukradel mali glodavec.

Margaret Rican iz Seattla je bila šokirana, ko je ugotovila, da je v enem dnevu izginilo kar nekaj božičnih lučk, s katerimi je okrasila hišo. Še bolj osupla pa je bila, ko je ugotovila, da jih je ukradla mala veverica. 

Veverica je ukradla 150 barvnih lučk v 24 urah,” je zapisala Ricanova, ki je kleptomanskega glodavca med krajo tudi posnela in video delila na družbenih omrežjih.

Mislila, da so lučke hrana

"Takšno vedenje opazimo vsako leto, saj veverice zamenjajo lučke za želode ali sadje," je za Huffington Post dejal profesor in strokovnjak za to vrsto glodavcev John Koporowski z Univerze v Arizoni. "Čeprav je težko vedeti, ali je takšno obnašanje povezano s pomanjkanjem hrane to zimo, je vedenje delovne veverice najverjetneje povezano s kopičenjem potencialne hrane za čez zimo," je dodal Koporowski. Veverice se sicer najraje prehranjujejo s kosi sadja, semeni, glivami in zelišči.

Da je veverica lučke najverjetneje zamenjala s hrano, nakazuje tudi njeno grizenje božične dekoracije. To pa bi se lahko končalo tudi slabo, saj bi lahko električni tok veverico celo ubil. Po mnenju Koporowskega je malo verjetno, da bi žival del žarnice tudi pojedla, saj je skoraj gotovo ob prvem grižljaju spoznala, da ne gre za hrano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.