Šport > Nogomet
45 ogledov

''Če to drži, so ugrabitelji res nesposobni''

alan pulido EPA
Mehiške oblasti so v povezavi z ugrabitvijo zvezdnika Olympiacosa aretirale Osvalda Velazqueza Garcio, ki je poročen z nogometaševo sestrično.

Mehiške oblasti so v noči na sredo aretirale sorodnika mehiškega nogometnega zvezdnika Alana Pulida, ki igra za grški Olympiacos. Devetindvajsetletni Osvaldo Velazquez Garcia, ki je poročen z nogometaševo sestrično, naj bi bil namreč odgovoren za ugrabitev nogometaša Pulida.

Pulida so ugrabili minuli konec tedna, prav Velazquez Garcia pa naj bi bil odgovoren za kaznivo dejanje. Pulido se je včeraj nekako osvobodil primeža ugrabiteljev in je poklical policijo. Ti so Velazquez Garcio lažje ranili, ko se je ta skušal iz policijskega obroča prebiti na prostost.

Velazquez Garcia je imel pri ugrabitvi pomoč 38-letnega pajdaša, ki so ga aretirali že v nedeljo zvečer. Velazquez Garcia se je udeležil Pulidove zabave v soboto, kjer je bilo približno 40 povabljencev, nakar je skupaj s pomočniki izvedel ugrabitev nogometaša Olympiacosa.

Pretepel ugrabitelja in poklical policijo

Pulido je bil član mehiške reprezentance na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji. Ko je v soboto skupaj z dekletom zapuščal zabavo, ki zaradi mirnega okoliša ni imela posebnega varovanja, so ju obkolili štirje oboroženi moški, dekle izpustili, njega pa ugrabili. Pulido je kasneje izkoristil priložnost, ko so ga nepridipravi pustili samega z enim od osumljencev, ga pretepel, mu odvzel mobilni telefon in poklical policijo. Ta ga je tako našla vsega 24 ur po ugrabitvi.

Ugrabitelji so za nogometaša zahtevali šest milijonov pesov (325.000 ameriških dolarjev), oblasti pa zdaj predvsem bega vprašanje, kako se je lahko Pulido izvil iz krempljev ugrabiteljev, ki se s tem poklicno ukvarjajo. "Če je bilo res tako, kot pravi ugrabljeni nogometaš, potem imamo opravka z resnično nesposobnimi ugrabitelji," je ob tem povedal Alejandro Hope, nekdanji mehiški kriminalist, zdaj pa urednik spletne strani ElDailyPost.com.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.