Svet
27 ogledov

Ujel trenutek, ko je tovornjak zapeljal med ljudi

Po napadu v Berlinu EPA
Voznik je s kamero v avtomobilu ujel trenutek, ko je tovornjak v Berlinu zapeljal na božični sejem in ubil 12 ljudi.

Dogajanje je na kamero ujel voznik taksija, ki je pred prostorom, kjer je potekal božični sejem, čakal na stranko. Na posnetku, ki ga je objavil Reuters, je videti tovornjak, ki z vso hitrostjo pripelje z leve strani. Kmalu zatem začnejo ljudje teči na vse strani. 

 

Nemške oblasti še vedno iščejo voznika tovornjaka. V kabini so odkrili prstne odtise 24-letnega Tunizijca Anisa Amrija, za katerega so prepričani, da stoji za napadom. Za zdaj iskanje še ni obrodilo sadov. Oblasti so zato ponudile nagrado v višini do 100.000 evrov za informacije, ki bi jih pripeljale do osumljenca. 

Družina: Predaj se

Osumljenčeva družina je njegovo dejanje ostro obsodila in ga pozvala, naj se preda oblastem. "Če me brat lahko sliši, mu želim povedati, naj se preda, tudi zaradi naše družine," je medijem pred domačo hišo v Tuniziji povedal njegov brat. "Če je storil, česar je osumljen, bo kaznovan. Prepričan sem, da je nedolžen. Vem, za kaj je odšel o doma, zaradi finančnih razlogov ... da bi delal, pomagal družini, ne zaradi terorizma." 

Priznal je, da je bil brat tri leta in pol zaprt v Italiji in da je iz zapora prišel s povsem drugačno miselnostjo. Nazadnje naj bi z njim govorili pred desetimi dnevi. Upal je, da se bo lahko januarja vrnil v Tunizijo. "Varčeval je, da bi lahko prišel sem, kupil avto in službo," je dejal osumljenčev brat.  

Pripravljali napad v Oberhausnu

Nemška policija je medtem aretirala brata, stara 31 in 28 let, po rodu s Kosova, ker naj bi pripravljala napad na nakupovalni center v Oberhausnu. Policija preverja, v kakšni fazi so bili njuni načrti ali če so bili v načrtovanje vpleteni tudi drugi. Za zdaj pa niso odkrili, da bi obstajala povezava z napadom v Berlinu. 

Na delu je bila tudi avstralska policija, ki je aretirala pet ljudi, ker naj bi pripravljali velik teroristični napad v Melbournu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 18:26 23.december 2016.

    Europahttps://www.youtube.com/embed/...

  • wolf.ata 11:38 23.december 2016.

    ne bo mira,dokler vse te inženirje ne zvozijo nazaj v njihove države,pa naj tam delajo kar jih je volja,naši Eu voditelji jih pa še kar hvalijo,ne verjamem,če je od teh vseh 1-2mil. migrantov mogoče cca.1500 normalno integrirana v družbo,med ostale ...prikaži več ljudi,njihova vero dopustit samo v njihovem lastnem domu,za ostalo delovanje naj grejo med svoje,saj je Eu večinoma krščanska.