Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Ukradel avtobus, odpeljal in trčil

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Neznanec je ponoči s parkirnega prostora v Mariboru ukradel avtobus, se z njim odpeljal in z neprilagojeno hitrostjo trčil v prometno signalizacijo.

"Prvega novembra ob 5.08 je bil OKC PU Maribor obveščen, da v krožišču na Streliški cesti v Mariboru, za smer Razvanje, sredi vozišča stoji avtobus brez voznika," je pojasnil Hinko Pušnik s PU Maribor. "Na kraj je bila napotena policijska patrulja, ki je z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovila, da je bilo storjeno kaznivo dejanje in prometna nesreča.

Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v noči iz 31. oktobra na 1. november, s parkirnega prostora v Razvanju protipravno vzel avtobus znamke Mercedes in se z njim odpeljal v smeri Radvanja. "Med vožnjo po Streliški cesti proti Radvanju je neznani storilec zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v prometno signalizacijo in s tem povzročil prometno nesrečo," je še povedal Pušnik. "V nesreči je nastala premoženjska škoda na avtobusu in prometni signalizaciji v višini okoli 15.000 evrov."

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefon 113 oz. 080 1200, kjer je zagotovljena anonimnost prijavitelja.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • miro 15:49 01.november 2016.

    Lp če dovolite bi dodal svoje mnenje glede tega vašega komentarja g. Leon Tudi policisti so samo ljudje in tako imajo tudi oni pravico se odžejat oz spit kavo, kakor vsi normalni ljudje, oz it na malico. Se vam ...prikaži več Se vam ne zdi da je res tako . hvala da prebrali ta moij skromen komentar.

  • Avatar Leon
    Leon 14:11 01.november 2016.

    Vedno sem presenečen kot vidim pred lokalom parkirano vozilo policije ,za šankom pa uniformirane policaje ! Tega v EVROPI ni ! To je možno samo na Balkanu !