Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Ukradel milijon dolarjev, a jih pustil 92

Kupčki dolarjev Reuters
Na zabojniku z denarjem je nekdo naredil luknjo, nato pa iz njega ukradel 10 zavojčkov po sto tisoč dolarjev.

Z letala družbe Swiss Air na letališču JFK v New Yorku je nekdo ukradel 1,2 milijona dolarjev, ki so bili namenjeni v trezor ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) na Manhattnu, vendar je obenem za seboj pustil preostanek denarja v višini 92 milijonov dolarjev, je sporočil tiskovni predstavnik zvezne policije FBI Jim Margolin.

Denar je izginil med vzletom letala v Zürichu v soboto in raztovarjanjem zabojnika z denarjem v New Yorku v ponedeljek popoldne. Primanjkljaj so odkrili bančni uradniki newyorškega Feda med preštevanjem denarja. Ta je bil sicer zapakiran v zavojčke po sto tisoč dolarjev, torej jih je zmanjkalo deset.

FBI sumi, da je denar izmaknil nekdo v Švici, saj so na zabojniku odkrili precej veliko luknjo oziroma dovolj veliko, da vanjo kdo poseže z roko. Odkril jo je voznik viličarja. Ta je tudi povedal, da je bil zabojnik nameščen tako, da luknje ni bilo videti, dokler ga ni dvignil in obrnil. Preiskava se nadaljuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.