Šport > Nogomet
55 ogledov

Ultimat Yayevega agenta: pogodba ali greva

yaya toure manchester city Reuters
Vročekrvni zastopnik Yayé Toureja, Ukrajinec Dmitri Seluk, je vodstvu Manchester Cityja zagrozil, da bo njegov klient zapustil sinje modre, če mu ti do konca tedna ne bodo ponudili nove pogodbe.

Pogajanja okrog nove pogodbe Yaye Touréja, enega najboljših posameznikov v lanskoletni šampionski sezoni Manchester Cityja, se v sinje modrem delu Manchestra bojda večejo že vsaj pol leta, Touré pa je zdaj prek svojega zastopnika Dmitrija Seluka sporočil, da si želi dilemo rešiti med reprezentančnim premorom.

Ultimat 29-letnega vezista, nekdanjega člana Monaca in Barcelone, je njegov ukrajinski agent potrdil za angleške medije in dodal, da bo Touré ob neuspehu naslednjo sezono morda celo zapustil moštvo.

"Če podpiše pogodbo v naslednjih treh, štirih dneh, okej. Če ne, ne bomo več čakali in se začeli pogajati z drugimi klubi," je za tabloid The Sun dejal Seluk. "Danes je torek, to pomeni sobota. Rekli bomo: 'Hvala. Okej, Yaya bo maja odšel.' Nimam občutka, da bo ostal pri Cityju. Ne gre za denar. Hoče oditi zaradi številnih razlogov. Je eden najboljših igralcev pri Manchester Cityju, ampak ne čuti spoštovanja strokovnega vodstva. Samo (trener, op. a.) Roberto Mancini spoštuje Yayo."

Že zdaj eden najbolje plačanih na svetu

Po poročanju angleških medijev mlajši od bratov Touré, za sinje modre igra tudi njegov brat Kolo, s trenutno pogodbo kot eden najbolje plačanih nogometašev na svetu zasluži okrog 257.000 evrov na teden, toda po besedah Seluka noče več denarja. Touré se z reprezentanco Slonokoščene obale trenutno mudi na pripravah za sobotno kvalifikacijsko tekmo z Gambijo.

"Vse je čudno. Ni normalno, da se šest mesecev pogajaš o pogodbi. Ves ta čas so govorili o majhnih podrobnostih. Mogoče, če bi se z Yayo pogovoril lastnik, mogoče ne pozna podrobnosti," je še zaklkjučil Seluk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.