Svet
5 ogledov

Ultra festival za ultra pijančevanje

The Shapeshifters razplesala Umag Garage Ultra Lounge
Konec tedna je v Splitu potekal festival elektronske glasbe, za katerega so po besedah organizatorjev prodali več kot 50.000 vstopnic.

Veliko dela z zabave željnimi mladci in mladenkami so imeli policisti in zdravniki. 

Prijeli osem preprodajalcev 

Kot so sporočili s splitsko-dalmatinske policijske uprave, niso zaznali kakih resnejših kršitev javnega reda in miru. Več dela so imeli na področju prepovedanih drog – osem oseb so zaradi kazensko prijavili zaradi preprodaje prepovedanih drog. Policisti so v treh dneh skupno privedli 197 oseb, 118 hrvaških državljanov in 79 tujcev. 167  ih je dobilo kazni zaradi uživanja drog.  

Čez dan je udeležence festivala varovalo okoli 50 policistov, čez noč so sile podvojili. 

Eden tudi na psihiatrijo

Prav nič manj dela niso imeli dežurni zdravniki, na stadionu Podjun so v treh dneh posredovali 150-krat, nujno pomoč pa je poklicalo 60 obiskovalcev. V zadnji noči so jih tako pet odpeljali na kirurški oddelek, 6 na internega, po enega pa na ORL in oddelek psihiatrije. V večini primerov so se morali zdravniki ukvarjati z žurerji, ki so popili preveč alkohola ali zaužili kakšno drogo, nekaj je bilo prask, zlomov roke, zvinov, ena oseba pa bo zaradi zloma kolena potrebovala pomoč.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.