Magazin > VIP
808 ogledov

Umetnica slekla Ivo Krajnc

Projekt Skoraj jaz Tania Mendillo
Pred objektivom fotografinje Tanie Mendillo so krpice slekle slavne domače igralke.

"Tisti trenutek sem to skoraj jaz. Poglobim se v podobo pred menoj, razkrivam njeno telo, ponuja se mi njena osebnost. Njena podoba je vsakič  obdana s tančico mojega subjektivnega pogleda.
Kot fotografinjo me je zanimalo, kje se s portretiranko najdeva v tistem trenutku, ko je ona gola in ranljiva in kako na proces ustvarjanja vpliva prisotnost moškega, slikarja. Medsebojno zaupanje je bilo ključnega pomena. Kaj bom odkrila, kaj bo nastalo, kjer sem jaz, kje je ona, kje je on," je o svojem projektu Skoraj jaz povedala fotografinja Tania Mendillo, ki je k sodelovanju povabila tudi ukrajinskega slikarja Eduarda Belskyja ter scenografko in kostumografinjo Vasilijo Fišer.

Osrednji motiv njihovega umetniškega projekta je ženska. Njeno naravno lepoto, čutnost, nežnost, ranljivost in po drugi strani skrivnostno moč in neverjetno energijo skušajo ujeti v fotografski objektiv in obenem razprostreti na slikarsko platno. V nastalih podobah se prepletajo občutki obeh ustvarjalcev in portretirank. V prvi seriji podob so vlogo slednjih prevzele gledališke igralke, Iva Krajnc, Mojca Funkl, Vesna Pernarčič in Darja Reichman,  v nadaljevanjih pa jim bodo sledile še druge zanimive ženske, ki s svojo pojavo in delom vzbujajo pozornost in občudovanje.

Fotografsko-slikarski projekt Skoraj jaz bo v Prešernovem gledališču v Kranju na ogled do 4. januarja 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.