Vizita za živali > Novice
17 ogledov

Umetniška razstava za kosmatince?

pes Profimedias
Medtem ko se v Kasslu trenutno vse vrti okoli umetniške razstave documenta, v New Yorku načrtujejo nekaj podobnega, vendar za pse.

Razstava dogumenta bo med 11. in 13. avgustom na ogled na obalni promenadi te milijonske metropole. Predstavljenih bo deset zlasti za to priložnost in zlasti za pse pripravljenih umetniških del.

Dela bodo nizka ali obešena, da jih bodo štirinožni prijatelji lahko dobro videli. V času opoldanske vročine pa bo razstava zaprta, da si živali na asfaltu ne bodo opekle tac, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odzival se je na umetniška dela

Zamisel za dogumento se je porodila Jessici Dawson, ki je dlje časa delovala kot umetniška kritičarka in profesorica, iz izkušenj obiskovanja newyorških galerij skupaj z malteško-yorkshirskim terierjem Rockyjem. Opazila je, da se njen zvesti spremljevalec odziva na umetniška dela. "Opazila sem, kako je neutrudno hodil od galerije do galerije, neutrudno skakal in se odzival na umetnost, ne da bi prebral kritiko v New York Timesu," je povedala.

Njen projekt je seveda naletel na kritike. Vendar pa jim 44-letnica odgovarja, da je tudi druga bitja, v tem primeru pse, treba obravnavati z ljubeznijo in spoštovanjem.

Dogumenta, ki si jo bodo lahko ogledali tudi ljudje in druge živali brez vstopnine, naj bi potekala redno, kot načrtuje Jessica Dawson, rojena nemški materi, pa bi lahko nekoč prišla tudi v Kassel. Ta umetniška dela, kot še poroča dpa, ne potrebujejo posebnega varovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.