Slovenija
153 ogledov

Umik nemških programov s programskih shem

Sejem zabavne elektronike v Berlinu. EPA
Nekateri slovenski ponudniki internetne televizije so s programske sheme umaknili tri nemške programe: Kabel 1, PRO 7 in SAT 1. Razlog: z nemško družbo VG Media niso bile podpisane pogodbe za kabelsko retransmisijo programov.

Omenjenih treh nemških programov tako ne morete več gledati prek Siola Telekoma Slovenije, Telemacha in Amisa. Programe trenutno še lahko gledajo uporabniki T-2, poročajo spletne Finance.

Na spletni strani Siola je zapisano, da so nemške programe s programske sheme umaknili, ker niso bile sklenjene nove licenčne pogodbe za kabelsko retransmisijo televizijskih programov družbe VG Media. "Programe so umaknili tudi ostali slovenski operaterji, člani Združenja kabelskih operaterjev Slovenije in operaterji IP televizije," so sporočili.

Skopo obvestilo o izklopu programov so zapisali tudi pri Telemachu in Amisu. Finance ob tem še pišejo, da so pri Telekomu Slovenija povedali, da še ne vedo, kdaj bodo omenjene programe spet začeli predvajati. Da bi zaradi umika programov znižali mesečno naročnino, ne razmišljajo.

Komentarjev 10
  • dusan72 21:57 03.januar 2012.

    Kolikor jaz vem je za tole kriva nefleksibilnost VGM in ne nekaj kar bi operaterji izbrali, da prikrajšajo svoje naročnike. Če se z nekom ne moreš dogovoriti na normalen način pač ubereš malo bolj "trdo" pot. Ali bo rezultat tega ...prikaži veča na koncu zbližanje dveh strani ali pa popolni razhod bo pa čas pokazal. Osebno nemško ne razumem in zaradi mene lahko tudi RTL pa še kaj eksotičnega (od francozov in madžarov do rusov in kitajcev) ven vržejo :)

  • Alpin 20:34 03.januar 2012.

    Res je ja. Važn da so programi celega balkana.. Hvala bogu, da se jih vsaj da izbrisat iz sheme. Plačevat jih pa niti približno ne mislim, če bodo res ukinjali take programe kot so PRO7 in Kabel 1..!!!

  • enola 19:42 03.januar 2012.

    V obdobju Jugoslavije si lahko tam gledal samo risanke. Sicer pa, a ti 3 programi ponujajo kaj več? Ne bi rekel. Ti si samo navajen in razvajen. Nekateri gledajo to, drugi gledate spet drugo. Žal te je ta ukinitev prizadela. ...prikaži več Ampak, veš kaj... Pridi na T-2, boš imel te programe, imel pa ne boš Sportklubov (tega kar si človek, ki spremlja Premiere ligo res želi...)