Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Umikali z vozišča, da so preprečili trčenje

Policisti Ana Fetih
Policisti so v soboto lovili in prijeli moškega, ki je z divjo vožnjo ogrožal življenja.

V soboto okoli devete ure zjutraj so ljubljanski policisti v centru Ljubljane opazili osebno vozilo znamke Renualt Clio, ki je imelo nameščeni različni registrski tablici. Ti nista pripadali omenjenem vozilu. Policisti so zapeljali za vozilom in ga s predpisanimi znaki pričeli ustavljati.

Voznik se na znake policije ni ustavil, s pospešeno vožnjo pa je nadaljeval v smeri Zelene jame, kjer je vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke.

Policisti so pri pregledu območja 48-letnega moškega prijeli in mu odvzeli prostost. Po poročanju 24ur.com naj bi šlo za Stephena Casiraghija, ki je bil nedavno izpuščen iz zapora. Na PU Ljubljani so nam povedali, da nam zaradi varstva podatkov ne morejo odgovoriti na vprašanje, ali lahko potrdijo omenjene navedbe. 

Policisti so pri pregledu območja moškega prijeli in mu odvzeli prostost. Pri tem se je ta aktivno uprl, zato so policisti uporabili prisilna sredstva in ga vklenili. Našli so odvrženi tablici, za kateri so ugotovili, da sta bili v preteklih dneh odtujeni na območju Ljubljane. 

Divja vožnja

Med vožnjo na relaciji od Njegoševa cesta, Hrvatski trg, Ilirske ulice, Rozmanove ulice, Maistrove ulice, Masarykove ceste, Njegoševa cesta, Bohoričeva ulica, Potrčeva ulica, Pod ježami, Partizanske ulica in Rojčeve ulica je voznik osebnega vozila znamke Renault clio vozil predrzno in nevarno, so sporočili policisti. "S tako vožnjo je ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike, ki so se morali umikati z vozišča, da so preprečili trčenje," opisujejo.

Zato naprošajo vse priče, morebitne udeležence oziroma oškodovance dogodka, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma Policijsko postajo Ljubljana Moste, ali pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, na kar bodo 48-letnega moškega s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. 

Preberite še:

Enega najbolj zloglasnih zločincev izpustili iz zapora

 

Komentarjev 15
  • Žurnalček 10:08 27.marec 2017.

    Da dopolnim svoj komentar spodaj z uradnim poročilom , na žalost s Hrvaške . "Očividci so za 24sata povedali, da so pred prijetjem videli preletavati helikopter ter da so slišali strele. Mladenič naj bi pred prijetjem poskušal zbežati, a naj ...prikaži več bi policija to preprečila tako, da je streljala v avtomobilske gume, sam pa naj pri tem ne bi bil ranjen" .Nekateri policisti imajo vseeno jajca in se zavedajo , da morajo ščititi državljane , ne pa kriminalce

  • drejca1 18:54 26.marec 2017.

    Ne dolgo nazaj sem napisala , da bodo kmalu žrtve. Tokrat je bila sreča, da ni koga povozil ali povzročil nesrečo s smrtnim izidom. Kdo bo potem odgovarjal ?To je psihopat, ki ne sme biti na prostosti, komu to še ...prikaži več ni jasno ? Sodnike merkajo pred njim, kaj pa nas, navadne državljane, ki mu plačujemo, da sploh lahko živi ?' Banda pravosodna !

  • Franjo Erman 16:55 26.marec 2017.

    zakaj ga niso ustrelili, če je ogrožal ljudi?