Svet
31 ogledov

Masaker v francoskih Alpah delo serijskih morilcev?

umor v francoskih alpah Reuters
Preiskovalci, ki se ukvarjajo s štirikratnim umorom v francoskih Alpah, so prepričani, da je bil na delu serijski morilec, ki sovraži turiste.

Francoska policija je našla dokaze, da so smrti Saada al Hillija, njegove žene Ikbal, njene matere Suhaile in kolesarja Sylvaina Mollierja povezane z umorom 29-letnega Belgijca Xavierja Baliganta, ki je bil ustreljen na bližnjem parkirišču. Turist je bil na poti domov, ko ga je neznanec ustrelil v avtomobilu, v katerem sta sedela tudi njegova sinova, ki pa sta napad nepoškodovana preživela.

Tako kot Baligant je tudi družina Saada al Hillija kampirala v Annecyju, ko so jo pokosili streli. Preiskovalci so ugotovili, da je bila v obeh primerih uporabljena podobna, če ne celo ista pištola.

Preiskovalci se bodo tako sedaj osredotočali tudi na neuravnovešene osebe, ki so "nagnjene k nasilju“. "Iščemo nekoga, ki je že ubijal. Nekoga, ki mu človeško življenje ne pomeni nič,“ je izjavil preiskovalec Eric Maillaud in dodal, da bodo še zlasti pozorni na ljudi s psihičnimi težavami in enostavnim dostopom do orožja, kot so na primer lovci, zbiratelji ali člani strelskih klubov.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:31 22.november 2012.

    Če pa preiskovalci ne vedo ali je bila uporabljena ISTA ali PODOBNA pištola , pomeni , da so mal čez les , no ne mal velik !