Svet
10 ogledov

Umorila je osem svojih novorojenčkov

Svečka
1/4
Shutterstock
Na Bavarskem poteka sojenje zoper 48-letno žensko, ki je povzročila smrt osmih svojih novorojenih otrok.

48-letna Andrea G. je pred sodiščem priznala, da je sodelovala pri usmrtitvah osmih novorojenih otrok, katerih ostanke so lani našli v družinski hiši v Wallenfelsu. Svoje novorojenčke je zavila v brisače in jih skrila; ne glede na to, ali so kazali znake življenja ali ne. Sodišče zoper njo vodi sojenje za smrti štirih od osmih otrok, saj za štiri zaradi slabega stanja, v katerih so bila trupelca, ne morejo z gotovostjo trditi, ali so se že rodili mrtvi. Tudi nekdanji partner obdolžene, star 55 let, se bo zagovarjal zaradi sodelovanja pri zločinu.

Tožilstvo ju obtožuje "seksualne sebičnosti, ravnodušnosti in brezčutnosti" glede na številne nosečnosti v dobi desetih let, od leta 2003 naprej. Ko sta moški in ženska postala par, sta oba že imela svoje otroke, skupaj sta želela imeti še tri. Več otrok nista želela imeti, še naprej pa sta imela spolne odnose brez kontracepcije ali sterilizacije. Ko je bila razkrita njuna temna skrivnost, sta se razšla.

Kot pišejo nemški mediji, bo ključno vprašanje na sojenju psihično stanje obdolženke in njeni vzorci, ki so pripeljali do njenih skrajnih dejanj oziroma ali jo bodo razglasili za neprištevno.

Kot še meni tožilstvo, nekdanji partner obdolženke ni bil prisoten, ko so bili dojenčki umorjeni, prepričani pa so, da je vedel za nosečnosti in da je svojo partnerko podpiral pri njenih dejanjih.


Sodbo naj bi sodišče sprejelo prihodnji teden.

dezurni@zurnal24.si