Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Umrl 24-letni motorist

motorist, nesreča Jerca Božič Kranjec
Zaradi neprilagojene hitrosti ugasnilo življenje mladega motorista.

Nesreča se je zgodila nekaj po 18. uri pri Vinici. Motorist, doma iz okolice Krškega, je vozil z neprilagojeno hitrostjo, v ovinku zgubil oblast nad motorjem, padel in trčil v betonski steber. Umrl je na kraju nesreče, so sporočili iz PU Novo mesto.

Skokovit porast smrtnih žrtev

"Letos je na cestah, na območju Policijske uprave Novo mesto, umrlo sedem oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa tri. V nesrečah so umrli trije motoristi in voznik kolesa z motorjem. Sedem motoristov se je poškodovalo. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje. Pogost vzrok je tudi izsiljevanje prednosti voznikov osebnih avtomobilov," so še zapisali na PU Novo mesto.

Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k previdni in strpni vožnji, doslednemu upoštevanju cestno prometnih predpisov, predvsem omejitev hitrosti: "Na zbranost voznikov v teh dneh vplivajo tudi visoke temperature, zato naj bodo udeleženci v cestnem prometu še posebej previdni."
 

Komentarjev 4
  • Presvetli 10:21 23.junij 2013.

    Če je kdo kamikaza potem so to v večjem delu avtomobilisti.Če misliš,da to ni res povej pa pridem pote in se peljeva malo naokoli in boš videl iz prve roke kaj se dogaja na cestišču in kdo je kamikaza!

  • Presvetli 10:17 23.junij 2013.

    To njim sploh ni pomembno!Stalno en in isti naslov!Poglejte članke za nazaj pa boste videli,da je naslov vedno neprilagojena hitrost,za katero sem že napisal kaj to pomeni.Mene bolj skrbi tole,da je na cestiščih veliko peska in da na nevarnih odsekih ...prikaži več tudi povemo,da je to smrtno nevarno,pa se nihče ne zgane.Tukaj,kjer se vozim jaz je bila pred mesecem in pol smrtna nesreča,pa potem padec motorista,sedaj pa je 500 metrov niže v ovinku dobesedno navožen pesek??????Ne razumem kdaj se bo kdo zganil in to preprečil in kaznoval cestne službe katere vlečejo od občin,držav denar ceste pa so v katastrofalnem stanju,da se nebi menili o tem kako je tam,kjer je delo na cesti!Kraj je Hotinja vas in upam,da se bo mogoče sedaj kdo zganil in nekaj nardil,da spet ne bo kdo na portalu zaradi smrti v tem ovinku ali pa okolici zaradi blata na cestišču!!

  • mihatirs 08:13 23.junij 2013.

    Mogoče bi blo dobr razmislt da je povečaanje nesreč posledica katastrofalnih cest. Sej so ceste luknjaste k ementaler!!!