Šport
32 ogledov

Umrl boksar, ki je Aliju zlomil čeljust

Boksar Ken Norton Reuters
Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji Ken Norton, ki je leta 1973 premagal tudi slovitega Mohameda Alija, je v 71. letu starosti preminil v bolnišnici v Arizoni.

Ken Norton je umrl zaradi zastoja srca, je njegov sin Ken Norton mlajši potrdil za časnik Los Angeles Times.

Del zlatega obdobja

Američan, ki je kariero končal z 42 zmagami, od tega 33 z nokavtom, sedmimi porazi in enim neodločenim izidom, je bil skupaj z Alijem, Georgeom Foremanom, Joejem Frazierjem, Leonom Spinksom in Jimmyjem Youngom del zlatega obdobja težke kategorije v boksu. Z boksom se je začel ukvarjati v vojski, ko je bil marinec, profesionalec pa je postal leta 1967, ko so ga izpustili iz vojske.

Premagal Alija in mu zlomil čeljust

Leta 1973 je v dvoboju v San Diegu pripravil presenečenje ter po 12 rundah in sodniški odločitvi premagal Alija, pri tem pa mu zlomil čeljust. Z Alijem je pozneje sicer boksal še dvakrat, a mu ga ni več uspelo premagati. Norton je takrat postal komaj drugi boksar po Frazierju, ki je premagal Alija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.