Magazin > VIP
43503 ogledov

Umrl Damijan Cavazza

Damijan Cavazza Žurnal24 main
V 37. letu starosti je umrl scenograf Damijan Cavazza, sin igralca Borisa Cavazze. Rezultati obdukcije naj bi bili znani prihodnji teden.

Kot so za Žurnal24 potrdili v SNG Drami Ljubljana in Špas teatru, je včeraj med spanjem umrl scenograf in kostumograf Damijan Cavazza, ki je z bratom dvojčkom, igralcem Sebastianom Cavazzo, ravno včeraj praznoval 36. rojstni dan. Razlog smrti še ni znan, po neuradnih podatkih pa naj bi mu odpovedalo srce. Umrl je v svoji hiši v bližini Cerkniškega jezera. Kot so za zurnal24.si povedali na PU Postojna, je bila odrejena obdukcija, njeni rezultati pa naj bi bili znani prihodnji teden.

Damijan je bil zapisan gledališču. Kot zelo uspešen scenograf je največ sodeloval z ljubljansko Dramo, Gledališčem Koper, SNG Gorica in Slovenskim mladinskim gledališčem. Preizkusil pa se je tudi v svetu filma. Kot scenograf in igralec je sodeloval pri Carpe Diem (1997) in Vladimirju (2002). Igral pa je tudi v filmu Kratka himna domovini (1999). Za scenografijo v filmu Desperado Tonic je prejel celo nagrado vesna. Izkazal se je tudi kot avtor glasbe, in sicer za igro Tri verzije življenja, ki jo je režiral njegov oče.

To je že druga velika tragedija v družini Cavazza. Kristijan Cavazza, Damijanov in Sebastianov starejši brat, je pred leti med snemanjem videospota svoje skupine Miladojka Youneed tragično umrl.

Novica o smrti je zelo pretresla Danijela Hočevarja, ki je z Damijanom sodeloval pri filmu Omnibus Tonic. Za zurnal24.si je Hočevar povedal, da je Damijan kot scenograf prispeval izjemno scenografijo, ki je med drugim dvorano Celjskega sejma spremenila v futuristično letališko stavbo. Pred omenjenim filmom je s Hočevarjem kot igralec in scenograf sodeloval pri kratkem filmu Carpe Diem. "Vedno, ko sva sodelovala, pa tudi ko sva se samo srečala, sem v njem začutil iskrivega in vznemirljivega ustvarjalca in sodelavca. Naj si se strinjal v celoti z njegovimi idejami ali ne, te njegov pristop ni pustil hladnega. Ko sva se pred časom pogovarjala in mi je z navdušenostjo predstavljal svoje načrte, vezane na gledališke scenografije, ki se jim je v zadnjih letih največ posvečal, je kar prekipeval od energije," se ga spominja Hočevar.

Komentarjev 1