Šport
101 ogledov

Umrl deček, ki je združil angleški nogomet

Bradley Lowery Profimedias
Pri zgolj šestih letih je zaradi raka umrl Bradley Lowery, ki je v zadnjih mesecih združil angleške nogometaše in navijače.

"Naš pogumni fantek je odšel z angeli. Bil je naš superheroj, boril se je do konca. Imamo zlomljena srca," so smrt svojega sina sporočili starši.

Decembra so zdravniki malemu Bradleyju, ki je bil sicer velik navijač Sunderlanda, predvideli le nekaj tednov življenja. A deček se ni predajal, dvakrat je že premagal rak, njegov boj pa je združil nogometno Anglijo. Sunderland mu je izpolnil željo in ga pred tekmo s Chelseajem poslal na zelenico, Bradley pa je zabil gol rezervnemu vratarju modrih Asmirju Begoviću. V ligi so ta zadetek razglasili za gol meseca.

V zadnjih mesecih je njegov najboljši prijatelj postal kapetan Sunderlanda Jermain Defoe. Ta je v zadnjih mesecih velikokrat obiskal dečka, ki je večkrat zaspal v njegovem naročju. 

"Spremenil me je kot osebo. Odhajam v bolnišnico, kjer preživima nekaj časa sama. Težko je ostati čvrst in ne pokazati svojih čustev. V bolnišnici je dejal mami 'če lahko ugasne luči' in mi dejal, če želim zaspati z njim. Seveda sem pristal. Legla sva in on je oba pokril, zaspal mi je v naročju. To je neverjeten občutek," je dejal angleški reprezentant Defoe, zdaj že član Bournemoutha, ki je pred novinarji zajokal že pred zadnjo slabo novico.

"Ne morem opisati, kako se počutim. Moj odnos z njim je nekaj posebnega, res je nekaj posebega družiti se z njim. Z njegovo družino se pogovarjam vsak dan, obiskal sem ga pred dnevi in težko ga je bilo gledati, kako trpi. To je grozno," je še povedal Defoe in nadaljeval: "Mislil sem, da bom pripravljen na to, saj sem nekaj podobnega doživljal tudi ob svojem očetu. A težko je videti trpečega otroka. Za vedno bo ostal v mojem srcu."

Zadnji božič si je Bradley zaželel čim več čestitk, prejel jih je okoli 200 tisoč iz celega sveta. Bil je kapetan Anglije, saj mu je kapetanski trak pred tekmo z Litvo nadel vratar Joe Hart, angleško reprezentanco pa je ob pomoči Defoa popeljal tudi na zelenico, kjer so ga navijači burno pozdravili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.