Magazin > VIP
23 ogledov

Umrl Dennis Farina

Dennis Farina EPA
V 70. letu starosti je v Arizoni umrl zvezdnik serije Zakon in red Dennis Farina.

Zanj je bil usoden krvni strdek v pljučih (pljučna embolija). Farina je že za časa svojega življenja veljal za filmsko legendo. Nastopil je v številnih zelo znanih filmskih in televizijskih produkcijah. Med drugim je igral v serijah Zakon in red in Luck. Med njegovimi večjimi filmi so Kdo bo koga?, Reševanje vojaka Ryana, Pljuni in jo stisni in Polnočni skok.

Farina je za seboj pustil tri odrasle otroke, ki so se mu rodili v zakonu s Patricio Farina, od katere se je ločil leta 1980. Kot je povedal igralčev tiskovni predstavnik, pa za seboj ni pustil le otrok in šestih vnukov, ampak tudi "ljubezen svojega življenja" Marianne Cahill, s katero je preživel zadnjih 35 let svojega življenja. Cahillova naj bi bila ob njem, ko je umrl.

Do filma po naključju

Igralec se je Josephu in Yolandi Farina rodil leta 1944 v Chicagu. Njegov oče je bil zdravnik, mati pa gospodinja. Bil je najmlajši do sedmih otrok. Preden se je posvetil, igralstvu je delal kot policist, in sicer od leta 1967 do 1985. Režiser Michael Mann ga je leta 1981 za film Lopov najel kot policijskega svetovalca. Mann mu je zaupal manjšo vlogo, ki pa je bila dovolj velika za začetek strme igralske kariere, ki so jo zaznamovale vloge mafijcev ali policistov. Njegova prva večja vloga je bila v nadaljevanki Miami Vice.

Ko je leta 2004 dobil vlogo v seriji Zakon in red, v kateri je igral detektiva Joa Fontano, je v nekem intervjuju povedal, kako zelo ga ta vloga veseli. "Upam, da ta lik nikoli ne bo do konca izoblikovan. Zabavno je, ko ne veš, kaj bo naredil oziroma kakšne lastnosti še poseduje.“

Igralec je živel dokaj mirno življenje in ni bil vpleten v večje škandale. Leta 2008 ga je policija aretirala, ko je na letalo poskušal pretihotapiti pištolo. Farina je takrat izjavil, da je pozabil, da je v njegovem kovčku. Policija je ugotovila, da orožje ni bilo registrirano. Igralca so obsodili na dveletno pogojno kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.