Magazin > VIP
18 ogledov

Umrl je Gene Wilder

Gene Wilder Profimedias
V 84. letu starosti je umrl igralec Gene Wilder.

Njegova družina je sporočila, da je igralec umrl za posledicami Alzheimerjeve bolezni. Da ima Alzheimerjevo naj bi izvedel pred tremi leti, a javno o tem ni nikoli govoril. Njegov nečak je v izjavi zapisal, da je bil Wilder med tistimi srečneži, ki je kljub bolezni do svoje smrti prepoznal svoje najbližje. "Še naprej je užival v umetnosti, glasbi in poljubljanju svoje prve dame zadnjih petindvajset let, Karen."

Wilder je za seboj zapustil ženo Karen Boyer, s katero sta bila poročena od leta 1991. Bioloških otrok ni imel, posvojil pa je hčerko svoje druge žene. 

Dve nominaciji za oskarja

Ljubitelji filmov se ga zagotovo spomnijo po vlogi v filmu Čarli in tovarna čokolade iz leta 1971, v katerem je zaigral Willyja Wonko. Igral je tudi v filmih The Producers, Vroča sedla, Young Frankenstein, Silver Streak, See No Evil, Hear no Evil in The Woman in Red.

Dvakrat je bil nominiran za oskarja. Prvič za vlogo v filmu The Producers, drugič pa za scenarij, ki ga je skupaj z Melom Brooksom napisal za film Young Frankenstein. Leta 2003 je prejel Emmyja za gostujočo vlogo v seriji Will in Grace. 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.