Šport
127 ogledov

Umrl je Rubin 'Hurikan' Carter

Rubin 'Hurricane' Carter EPA
V starosti 76 let je umrl nekdanji boksar Rubin Carter, ki je 19 let preživel v zaporu zaradi krivične obsodbe.

Na svojem domu v Torontu je preminil nekdanji boksar Rubin Carter, znan tudi kot Hurikan. Američan, ki se je v zadnjem obdobju bojeval z rakom na prostati, je umrl v spanju. Carter, ki je v karieri dobil 27 dvobojev ob dvanajstih porazih, je znan predvsem po krivični obsodbi trojnega umora leta 1966 zaradi katere je 19 let preživel za zapahi, preden je resnica o krivem pričanju prič prišla na dan.

Carter je bil izpuščen leta 1985, o njegovi zgodbi pa je bil posnet film, napisanih več knjig, Bob Dylan pa je njegovo zgodbo upesmil v znani pesmi Hurricane. "Prvih 49 let življenja sem živel v peklu, zadnjih 28 let pa v nebesih. Živeti v svetu kjer resnica in pravica, ne glede na to kako pozno, resnično obstajata, tak svet so nebesa za vse," je o svojem življenju nekoč dejal Carter, ki je leta 1993 dobil častni naslov svetovnega boksarskega prvaka in bil sprejet v boksarsko dvorano slavnih v New Jerseyju

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.