Magazin > VIP
649 ogledov

Umrl je Vinko Coce

Vinko Coce Marijan Susenj/Pixsell
Hrvaški pevec Vinko Coce je ponoči umrl v splitski bolnišnici.

Pevec Vinko Coce je bil star 59 let. Novico o smrti je sporočil njegov brat Duje. Družina je šokirana ob pevčevi smrti, čeprav so pričakovali, da so mu šteti dnevi. Zdravniki so namreč dali diagnozo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo umrl.

Od legendarnega pevca se bodo poslovili jutri v Trogirju ob 16. uri.

S soprogo Janjo je bil poročen 33 let. Otrok nista imela.

Huda infekcija in težave zaradi teže

Pevec iz Trogira je 13. maja pristal na urgenci v splitski bolnišnici zaradi hude infekcije. Njegovo zdravstveno stanje se je takrat stabiliziralo, še vedno pa je bilo ogroženo zaradi hude infekcije. V začetku oktobra so ga zaradi infekcije operirali na trtici. Takrat je dobil visoko vročino, močno je oslabel in ni mogel jesti.

Pevec je imel več let težave z odvečnimi kilogrami. Pri tem mu je bila v veliko pomoč soproga, ki ga je podučila o zdravi prehrani. Prenehal je kaditi in piti alkohol, leta 2011 pa razkril, da ima slabo krvno sliko ter da ima sladkorno bolezen in visok pritisk. Zaradi velike teže je imel težave s srcem.

Pel tudi s Pavarottijem

Njegov glasbeni talent so odkrili že v osnovni  šoli, ko je pel tenor v kvintetu Mali Kanti. Kljub temu, da je po končanju obrtne šole delal v trogirski ladjedelnici, se petju ni odpovedal. Klapi Trogir se je pridružil leta 1972, tam pa ostal vse do leta 1992, ko je šel na samostojno glasbeno pot.

Sodeloval je z vrhunskimi pevci, med drugim tudi z legendarnim Lucianom Pavarottijem. Nekoč je izjavil, da je bila njegova velika želja, da z njim poje špagete v eni od trogirskih restavracij. "Na žalost tega nisem nikoli dočakal," je povedal nekoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.