Svet
64 ogledov

Umrl načrtovalec velikega ropa poštnega vlaka

Bruce Reynolods EPA
Umrl je ropar, ki je pred 50 leti z vlaka odnesel današnjih 47 milijonov evrov. Rop je ovekovečen v številnih filmih in knjigah.

Načrtovalec slavnega ropa poštnega vlaka v Veliki Britaniji leta 1963 Bruce Reynolds je danes umrl v starosti 81 let, je sporočil njegov sin Nick, ki je dejal, da se je njegov oče zadnjih nekaj dni slabo počutil.

Reynolds, rojen v Londonu, je v ropu vlaka pred 50 leti s pajdaši ukradel 2,6 milijona funtov. Danes bi bilo to podobno, kot če bi odnesli 40 milijonov funtov (47 milijonov evrov), navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po ropu, ki so ga ovekovečili v številnih knjigah in filmih, je Reynolds zbežal, a so ga leta 1968 ujeli. Po obsodbi je enajst let preživel v zaporu, po izpustitvi pa je napisal avtobiografijo.

Leta 2001 je odpotoval v Brazilijo, kjer je obiskal svojega roparskega pajdaša Ronnieja Biggsa, ki je po samo dveh letih pobegnil iz zapora. Reynoldsu je Biggsa uspelo prepričati, da se po 35 letih bega vrne v Veliko Britanijo in odsluži zaporno kazen.

Biggs je bil nato leta 2009 zaradi slabega zdravstvenega stanja in visoke starosti pomiloščen in izpuščen iz zapora.

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 19:54 28.februar 2013.

    Kako je lahko bil frajer leta 1963 star 41 let, kot je zapisano pod sliko, če se je pa rodil leta 1931? Če ne znate računat, vprašajte mulčke v mali šoli, pa vam bodo vse razložili.