Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Umrl v požaru; kriva ogorek ali sveča

Gasilec Anže Petkovšek
Nekaj pred šesto uro so bili v operativno-komunikacijskem centru Policijske postaje Nova Gorica obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Idriji. V požaru je umrl domačin.

Požar so do 8. ure pogasili, v njem pa so našli mrtvega 60-letnega stanovalca, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Z ogledom požarišča je bilo ugotovljeno, da je požar z veliko verjetnostjo povzročil pokojni domačin s cigaretnim ogorkom ali prevrnjeno svečo. Požar je v celoti uničil dnevno sobo, kuhinjo in hodnik mansardnega stanovanja, ni pa se razširil na streho in ostale prostore v hiši. Požar so pogasili gasilci PGD Idrija in Spodnja Idrija.

Požar je okoli 5.30 opazil sosed in še z dvema sosedoma obvestil ostale stanovalce v hiši, nato pa so vsi skupaj poskušali rešiti pokojnika. Zaradi močno razvitega požara in velike količine dima je bilo reševanje neuspešno. Točen vzrok smrti pokojnika bo pokazala sanitarna obdukcija.

Policija bo na pristojno okrožno državno tožilstvo o primeru podala poročilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.