Svet
19 ogledov

Holmes prvič stopil pred sodnika

Žalovanje v Koloradu
1/7
Reuters
James Holmes, ki je odgovoren za pokol med predvajanjem novega filma o Batmanu, je prvič stopil pred sodnika. Najmlajša njegova žrtev je šestletna Veronica Moser-Sullivan. Motiv napada ostaja neznan.

Oranžnolasi Holmes na prvem zaslišanju ni odgovarjal na vprašanja sodnika, je pa deloval zelo izmučeno in kot da ne ve, zakaj se nahaja na sodišču.

Sodnik je povedal, da je "jasno", da ker je storil takšen zločin, ne bo spuščen na prostost ob plačilu varščine.

24-letni Holmes doslej še ni razkril motiva pokola. Okrožna tožilka Carol Chambers je formalno obtožnico napovedala za prihodnji ponedeljek.

Preiskovalci so pred postopkom pred sodiščem poročali, da Holmes, ki ga zagovarja javni odvetnik, doslej ni sodeloval z njimi in lahko traja precej časa, preden bodo izvedeli zakaj je pobijal.

Umrla 6-letnica, mama se bori za življenje

Ko je Ashley Moser slišala za smrt hčerke Veronice Moser-Sullivan, je padla v šok, njene prve besede pa so bile: "Hočem umreti."

V ZDA nihče ne more verjeti, da se je pobesneli morilec spravil na nedolžne otroke. Veronicina teta se s solzami v očeh spominja, da je bila vesel otrok in je oboževala ples in plavanje. "Veselila se je življenja in prav je tako. Bila je šestletna punčka. To je nočna mora. Vse se zdi tako neresnično," je dejala.

Motiv neznanka

Motiv Jamesa Holmesa za pokol 12 ljudi ostaja neznan. Po prvih domnevah pa bi bil povod lahko nesrečna ljubezen, saj se je pred kratkim razšel z dekletom, poroča Daily Mail. Napadalec še vedno molči in se ne želi pogovarjati s policijo. Še danes ga bo prvič zaslišal sodnik.

Holmes je ubil 12 ljudi, še 58 pa jih je ranil. Med žrtvami so, kot so jih ameriški mediji poimenovali, tudi številni junaki. Kar trije fantje so umrli, ker so s svojim telesom pred streli zaščitili svoja dekleta, ena od obiskovalk pa je prijateljici, ki je bila ustreljena, zamašila rano, hkrati pa na pomoč poklicala reševalce. S tem ji je rešila življenje.

Obama obiskal družine

Družine žrtev je obiskal ameriški predsednik Barack Obama. "Ko bo pravici zadoščeno, se bomo spominjali žrtev, ne pa morilca," je dejal Obama pred prvo od številnih prihajajočih spominskih slovesnosti za žrtvami v mestu s 325 tisoč prebivalci, poroča STA.

Na hribčku blizu kinodvorane je postavljenih 12 križev, okrašenih z rožami, ameriškimi zastavami, baloni, sporočili in plišastim medvedom za najmlajšo žrtev, šestletno Veronico.

Komentarjev 9
  • allstarr111 12:45 25.julij 2012.

    To je res grozno in sploh ni besed za kaj takega, ampak bom se pa obregnil pa ne samo vi ampak cel svet govori enako, umrli so nedolžni, to je res, ampak kaj pa ko umrejo krivi ali barabe ipd. ...prikaži več ? Kaj pa takrat, ker namreč tudi oni imajo starše, brate-sestre in nekoga ki jih ima rad oz. jim bo hudo za njimi, kako terminologijo uporabi takrat ? Recimo bančni ropar umrl, med begom ga je povozil vlak ipd.

  • izvedenec 12:52 23.julij 2012.

    Spoštovana Polona, potem vas vabim, da ne mižite v Ameriki, očitno mediji mižite samo za Slovenske tragedije

  • Oseba_ 10:21 23.julij 2012.

    kakorkoli, ljudje so pomrli....groza ...groza !!! Sploh otroci !! Ubogi otroci ! :-(