Magazin > VIP
35 ogledov

Umrla britanska filmska legenda

Richard  Attenborough EPA
V 91. letu starosti je umrl igralec in režiser Richard Attenborough.

Svet žaluje za filmsko legendo Richardom Attenboroughom. Novico o smrti 90-letnika je potrdil njegov sin.

Attenborough je med največje zvezde svetovne kinematografije spadal več kot 60 let. Svoj prvi večji uspeh je zabeležil leta 1947, in sicer z vlogo v filmu Brighton Rock. Njegova kariera se je nato začela naglo vzpenjati. Med njegovim večjimi uspehi sicer spadajo vloge v filmih Jurski park, Elizabeta in Feniksov let ter z osmimi oskarji nagrajeni film Gandhi, ki ga je režiral.

Igralka Mia Farrow je, potem ko je izvedela za žalostno vest, povedala, da je svet izgubil "ljubečega človeka“, Roger Moore ga je označil za "čudovitega moškega“, britanski premier David Cameron pa pravi, da smo izgubili enega od velikanov filmskega sveta.

Attenborough ni bil le izjemen filmar, ampak tudi predan družinski mož in oče. Z igralko Sheilo Sim je bil poročen od leta 1945. Zadnja leta sta skupaj prebila v domu za ostarele. Par je imel tri otroke. Michael Attenborough je gledališki režiser, njegov brat David dela na televiziji kot strokovnjak za naravo, Attenboroughova hčerka in njena 14-letna hči pa sta umrli leta 2004. Zanju je bil usoden cunami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.