Magazin > VIP
31 ogledov

Umrla ekscentrična španska vojvodinja

Vojvodinja Albe Reuters
Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, 18. vojvodinja Albe, je umrla. Dočakala je 88 let.

Vojvodinjo so v nedeljo zaradi pljučnice sprejeli v bolnišnico. Prognoza zdravnikov ni bila prav nič obetavna. Družini in njenemu 25 let mlajšemu soprogu so takoj razložili, da je njeno stanje stabilno, a se lahko pri tako visoki starosti pojavijo zapleti, kar se je tudi zgodilo.

Ko se je njeno stanje v ponedeljek drastično poslabšalo, so vojvodinjo na lastno željo odpeljali nazaj v njeno palačo v Sevilli, kjer je tudi umrla. "Za Sevillo je v svojem srcu vedno našla prostor, zato bo tudi Sevilla v svojem srcu našla prostor zanjo in se je večno spominjala,“ je njeno smrt potrdil župan Seville Juan Ignacio Zoido Álvarez.

Kaj se bo zgodilo z njenimi milijardami?

Mediji sicer ne pričakujejo sporov okoli dediščine. Ko se je vojvodinja poročila s precej mlajšim Alfonsom Díezom, ki je delal v javni upravi, so se takoj pojavila namigovanja, da se je Diez z njo poročil zaradi denarja. Vojvodinja je tudi zato svoje premoženje že pred poroko razdelila med svojih šest otrok iz prvega zakona. Diez se je sicer njenemu premoženje odrekel prostovoljno.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 12:36 20.november 2014.

    lepotni kirurgi so si oddahnili.