Slovenija > Črna kronika
560 ogledov

Umrla, ker so jo vrgli med smetnjake

Prehod za pešce Saša Despot
Neuradno: Žrtev brutalne ugrabitve bi udarce svojih napadalcev mogoče še preživela. Podlegla je zaradi zloma reber in predrtih pljuč.

32-letna Zorica Škrbić bi, neuradno, brutalni napad po ugrabitvi konec junija najverjetneje preživela, če je zamaskirani ugrabitelji po grobem pretepu ne bi vrgli iz vozila na cesto.

Usodna polomljena rebra

Zaradi padca naj bi si hudo pretepeno deklo polomilo rebra, ki naj bi ji nato predrla pljuča, ostala je brez zraka, usodna pa naj bi bila zadušitev. Vzrok smrti so po naših neuradnih informacijah potrdili med obdukcijo, ki se je zaključila pred dnevi. Nevarnejši od udarcev ugrabiteljev je tako bil zlom reber.

"Sama preiskava primera še vedno intezivno poteka. Kot pa smo že potrdili, je žrtev umrla nasilne smrti, kar je potrdila tudi obdukcija," pravijo na ljubljanski policijski upravi, ki že tretji teden intenzivno išče neznance, ki so Škrbićevo konec junija pozno popoldne ugrabili v središču Ljubljane in odpeljali v okolico Loga pri Brezovici, jo tam več ur zvezano brutalno brcali in pretepali, na koncu pa proti jutru ob smetnjakih v Podpeči skoraj povsem slečeno vrgli iz vozila.

K zadušitvi naj bi prispevalo tudi to, da ji je moški, ki jo je našel, želel pomagati in jo na pol nezavestno posedel na klop.

Verige na rokah, roke na hrbet, trakove na nogah

Škrbićevi, sicer partnerki Dejana Vidmarja, nedavno obsojenega za spektakularni rop sefov SKB iz leta 2005, so po neuradnih informacijah ugrabitelji tako s pestmi in topimi predmeti zadali izjemno hude podplutbe in obtolčenine. Njeno telo naj bi bilo praktično povsem prekrito z modricami. Okoli zapestij in rok pa je imela polno odrgnin, kar naj bi dokazovalo, da je bila več ur zvezana okoli drevesa. Napadalci naj bi ji roke vklenili v lisice, jih zvezali na hrbtu, okoli gležnjev oziroma nog so nato navezali še lepilni trak.

"Zaradi tajnosti predkazenskega postopka in seveda tudi nadaljnjih postopkov policije morate razumeti, da ta trenutek več informacij ne moremo posredovati. Poudarjamo pa, da kriminalisti in policisti intenzivno izvajajo vse naloge v skladu z danimi pooblastili in po postopkih, kot jih
določa Zakon o kazenskem postopku," dodajajo na policiji.

Umor in naklep bo težko dokazati

Preiskovalci neuradno preverjajo, ali sta se nad Škrbićevo brutalno znesla (le) dva ali celo trije napadalci. Sodeč po tem, kako dolgo in kako nasilno so jo mučili, policija menda dvomi, da so brutalneži nameravali žrtev ubiti, bolj verjetno je, da so jo želeli le prestrašiti oziroma se ji maščevati.

Najverjetneje bodo preiskovalci, ne glede na tragične posledice, napadalcem težko očitali in še težje dokazali, da so jo umorili in da so njeno smrt povzročili naklepno.

Dekle so namreč ob ugrabitvi, potem ko sta jo dva zamaskirana neznanca zbila s kolesa, zvlekli v avtomobil s koprskimi registrskimi tablicami: temu vozilu pa naj bi ob njunem hitrem pobegu s kraja zločina sledil še neznanec v sivem audiju, ki naj bi dogajanje ves čas opazoval.

Kriminalisti pa naj bi se zdaj, ko so rezultati obdukcije in s tem tudi vzrok smrti znani, poskušali dokopati še do odgovorov, zakaj je do ugrabitve sploh prišlo ter kdo in zakaj bi se Škrbićevi želel maščevati.

Dobivala naj bi navodila za ustrahovanje

Preiskovalci neuradno preverjajo tudi morebitne povezave med krivci za njeno smrt in njenim partnerjem Vidmarjem, ki je bil aprila na kranjskem okrožnem sodišču na osemletno zaporno kazen obsojen še zaradi delovanja v kriminalni verigi tihotapcev kokaina. Škrbićeva pa je, medtem ko je bil Vidmar od predlanskega marca priprt po aretaciji zaradi ropa sefov, sodeč po podatkih iz uradnega registra vodila preko 50 podjetij in trafiko v Ljubljani.

Pred to ugrabitvijo in smrtjo pa so, neuradno, Škrbićevo in Vidmarja na policiji obravnavali tudi zaradi domnevnega ustrahovanja prič, ki bi Vidmarja obremenile v postopku zaradi trgovanja z drogo.

Komentarjev 3
  • kapibara 19:35 20.julij 2014.

    Dal sem ti " - "

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 18:12 20.julij 2014.

    In zakaj bi kdo leta 2014 na pol nezavestnega cloveka postavil na klop?? Sem mislil, da Slovenija spada med (vsaj delno) razvite drzave in da ljudje poznajo osnove prve pomoci ...

  • Žurnalček 16:14 19.julij 2014.

    Umor in naklep po težko dokazati. Kaj pa ugrabitev s smrtnim slučajem. Za to v ZDA fašeš električni stol al pa iglo ! A ni samo to zadosti '