Magazin > VIP
148 ogledov

Umrla makedonska pevka Usnija Redžepova

Usnija Redžepova mediaspeed
Legendarna pevka je umrla za rakom na pljučih, s katerim se je borila zadnja tri leta. Stara je bila 69 let.

 V 70. letu starosti je za posledicami raka na pljučih danes zjutraj umrla makedonska pevka Usnija Redžepova, piše srbska tiskovna agencija Tanjug. 

"Imela je močne bolečine, zdravniki so se borili do zadnjega trenutka, ampak ni pomagalo,'' je za srbski Blic povedala njena prijateljica in pevka Izvorinka Milošević.

Redžepova je za seboj pustila občudovanja vreden glasbeni opus, mnogi se je bodo spominjali po uspešnicah, kot so Rasule se kose moje, Živote moj, O, pesmo moja, Ja sa juga, ti sa severa.

Redžepova se je rodila 4. februarja 1946 v Skopju. Poročena je bila s harmonikarjem Svetomirjem Šešićem Šelejem.

Podobno kot makedonska pevka Esma Redžepova ima tudi Usnja romske korenine, z Esmo, ki se jo je prijel vzdevek romska kraljica, pa nista v sorodu, vsaj ne bližnjem, je večkrat povedala novinarjem.

Pevka se je preizkusila tudi na odrskih deskah, v spominu bo ostala kot znamenita Koštana - lik iz romana Bore Stankovića (1876-1927), ki ga je dolgo upodabljala v narodnem gledališču Beograd, piše hrvaški portal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.