Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Umrla še 19-letnica

Prometna nesreča v Javniku Miamedia
Po hudi prometni nesreči, v kateri je izgubil življenje 52-letni voznik, je ponoči v mariborskem kliničnem centru umrla še 19-letna voznica.

Nesreča, v kateri je bilo udeleženih 8 oseb, se je zgodila včeraj na cesti Maribor–Dravograd. Življenje je izgubil 52-letnik, v katerega je čelno trčila mlada voznica. Ta je ponoči umrla v mariborskem kliničnem centru.

Silovito čelno trčenje

Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja mlade voznice. V dolgem levem preglednem ovinku izven naselja Javnik je prehitevala vlečno tovorno vozilo in priklopno vozilo.

V tem času je nasproti pravilno pripeljal 52-letnik iz okolice Dravograda. Prišlo je do silovitega čelnega trčenja. Avtomobil voznice je odbilo v zadnji del priklopnega vozila,  od tam pa nazaj na vozišče, kjer je trčilo še v osebni avtomobil 22-letnega voznika iz okolice Radelj ob Dravi.

Po trčenjih je osebni avtomobil voznice obstal na vozišču glavne ceste, avtomobila 52-letnega in 22-letnega voznika pa sta obstala obrnjena na strehi na travnatem pobočju od levi strani ceste.

Poškodovani sopotniki

Voznica je imela v avtu še 17-letnega sopotnika, ki je bil hudo poškodovan. Hude poškodbe so utrpeli tudi vsi trije sopotniki umrlega voznika,  45- in 81-letni ženski in 50-letni moški.

Hudo je bil poškodovan tudi 22-letni voznik, njegov 61-letni sopotnik pa je utrpel lažje poškodbe.
Ranjene so s pomočjo policijskega helikopterja in šestih reševalnih vozil prepeljali v mariborski UKC in slovenjgraško bolnišnico. Pri reševanju ukleščenih udeležencev prometne nesreče iz osebnih avtomobilov je sodelovalo šestnajst gasilcev PGD Radlje ob Dravi.

Komentarjev 5
  • manya 16:29 23.oktober 2012.

    Kaj ti misliš, da se je ona v avto vsedla z namenom, da se bo zaletela v nekoga al kaj? :S

  • linka 15:40 23.oktober 2012.

    žalostno ,da je moralo umreti tako mlado dekle...to pa je neizkušenost ,objestnost in nespoštovanje prometnih pravil---.....voznik ,ki je vozil pravilno je pa tudi velika žalost,da se je to moralo zgoditi....

  • maneken 12:13 23.oktober 2012.

    Minerva, kaj si hotela povedati, duša preprosta?