Vizita za živali > Novice
11 ogledov

Pa saj ni res! Ronny se je vrnil

Agresivni štrk Youtube
Ronny, ki je lani poškodoval številne avtomobile, se je vrnil iz toplih krajev.

"Pa saj ni res! Ronny se je vrnil," so presenečeni prebivalci nemške vasice Glamberk, ki so hiteli pokrivati svoje avtomobile ter okna pred znanim in razvpitim podnajemnikom: "To je Ronny! "Pred tednom dni in danes je nenadoma potrkal na okno. Tako kot večkrat lani," je dejala vodja lokalne skupnosti Hilda Peltzer-Blase, ki je dodala, da je Ronnyja že videla na svojem vrtu.

Sedemletni štrk, ki je dobil ime Ronny, se je pojavil kot strela z jasnega. Najprej  so ga opazili tik pred veliko nočjo, poroča nemški dnevnik "Märkische Allgemeine" in takoj je postal predmet debate.

Prebivalci vasi v nemški zvezni deželi Brandenburg so si namreč še kako zapomnili njegovo agresivno obnašanje. Okna in površine, ki bi jih upornik lahko poškodoval, so zato že zaščitili z odejami.

Ronny, ki je lani med zimo odletel v južne kraje, je letos vendarle nekoliko drugačen. Zaradi poškodbe namreč pogosto stoji na eni nogi in šepa. Vzrok je bitka s tekmecem, ki mu je zasedel gnezdo na strehi vaške cerkve.

Čeprav je v dvoboju zmagal, ima sedaj težave, zato vsi upajo, da bodo imeli več miru - čeprav Ronny po malem že kaže svoj pravi značaj. Po besedah predsednice lokalne skupnosti, je namreč ptič že pustil svojo vizitko na enem od avtomobilov: "Čisto nič se ni spremenil," je dodala. 

Lani je tolkel po oknih, se zaganjal v avtomobile, napadal gnezda in celo svoj odsev. Po ocenah strokovnjakov, ga je k temu vodila jeza nad tekmeci, ki jih je videl celo v svojem odsevu.

dežurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.