Šport
19 ogledov

Murić: "Ne izbiramo tekem!"

Dino Murić Saša Despot
"Ne izbiramo tekem in skušamo vedno odigrati na polno. V Rigi smo odigrali zelo dobro srečanje in ne vidim razloga, zakaj ne bi Latvijcev premagali še drugič," pred večerno tekmo 10. Kroga EuroCupa razmišlja košarkar Union Olimpije Dino Murić.
"Še pred našim dvobojem z VEF Rigo bo končana tekma med Khimkijem in Zenitom, tako da bomo že vedeli, če nujno potrebujemo zmago za tretje mesto v skupini. Morda tekma proti Latvijcem sploh ne bo imela rezultatskega pomena, vendar se kljub temu normalno pripravljamo na tekmo. Ne izbiramo tekem in skušamo vedno odigrati na polno. V Rigi smo odigrali zelo dobro srečanje in ne vidim razloga, zakaj ne bi Latvijcev premagali še drugič," je pred nocojšnjim obračunom v domačih Stožicah (ob 20.30 uri) proti VEF Rigi optimistično razpoložen kapetan Union Olimpije Dino Murić.
 
So vaše zdravstvene težave že pozabljene?
"Vedno skušam počakati, da se poškodbe popolnoma sanirajo, saj vedno igram maksimalno zavzeto, zato moram biti tudi povsem pripravljen na takšno igro. Po drugi strani imam v krvi borbenost in željo, tako da mi ni težko trdo delati za povratek na parket."
 
Vam igra na položaju bližje košu odgovarja?
"Hrbtno igro imam na nek način prirojeno, tako da mi ni težko igrati na položaju krilnega centra. S pomočjo soigralcev, ki mi pridno delijo žoge, dosegam točke, po drugi strani pa skušam z dobro igro v obrambi in energijo pomagati ekipi do dobrih rezultatov."
 
Se bo proti Latvijcem močno poznala odsotnost poškodovanega Alena Omića? 
"V ekipi imamo Vučetića, ki vseskozi trenira maksimalno zavzeto. Fant je dober igralec na katerega se lahko zanesemo. Omić je nedvomno prvi center, vendar lahko vsakega poškodovanega košarkarja uspešno nadomestimo."
 
Imate igralci že v mislih sobotni derbi s Krko?
"O derbiju s Krko že malce razmišljamo, vendar se skušamo trenutno osredotočiti na tekmo z Rigo. Derbiji so vedno zelo pomembni in polni dodatnega naboja. Vemo, da bo dvorana v Novem mestu polna, prisotne pa bodo tudi določene provokacije. V tem mesecu imamo kar nekaj zelo pomembnih tekem, ki nam lahko veliko prinesejo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.