Šport
12 ogledov

Union Olimpija z deseterico v Moskvo

Aleš Pipan Saša Despot
Močno oslabljena zasedba Uniona Olimpije je odpotovala v Moskvo, kjer jo v sredo ob 17. uri čaka nastop proti prvemu favoritu skupine D evropskega pokala, Himkiju. Trener Aleš Pipan je komaj zbral deset igralcev, tako da je zadovoljil pravilu o minimalnem številu košarkarjev v ekipi.

V zasedbi Uniona Olimpije bodo manjkali Sasu Salin, ki je po poškodbi gležnja sicer že začel trenirati, vendar se mu je stanje po prvih težjih naporih poslabšalo, tako da so mu zdravniki svetovali nadaljnje mirovanje. Luka Rupnik bo zaradi poškodbe rame odsoten vsaj tri tedne, na seznamu nezmožnih za delo pa je po novem Gregor Hrovat, ki je ima bolečine v preponi. V Moskvo ne bo odpotoval niti Jaka Brodnik, ki se je sicer vrnil po poškodbi, a nima urejenih osebnih dokumentov za pot v Rusijo.

Ekipi se je zato nepričakovano pridružil Dino Murić, ki po dveh operacijah kolena sploh še ni treniral, ter mladi Vasilije Vučetić. Realno gledano ima Aleš Pipan na voljo zgolj sedem zdravih igralcev.

Pipan: "Nemogoče je pričakovati uspeh"

"Glede na vse težave je praktično nemogoče pričakovati uspeh, še posebej, ker bomo imeli na drugi strani zelo kakovostno ekipo, ki je po mnenju mnogih eden glavnih favoritov za naslov prvaka v evropskem pokalu, brez težav pa bi igrala tudi v Evroligi. Srečanje bomo zato izkoristili za uigravanje določenih različic ter za pripravo na veliko bolj pomembno srečanje, ki nas čaka v soboto v ligi Aba proti MZT," pravi Pipan.

Ob vseh izostankih bo eno glavnih bremen nosil Blaž Mahkovic. "Na zadnjem treningu nas ni bilo niti deset, tako da sploh nismo trenirali igre pet na pet. A tako pač je in tisti, ki smo ostali zdravi, bomo morali dati vse od sebe," pravi Kranjčan.

Ključna bo tekma s Szolnokijem

Na srečo tekma s Himkijem za Union Olimpijo ni ključna, saj so si Ljubljančani v prvih petih krogih priigrali dovolj zaloge točk, da so z eno nogo in pol že uvrščeni v drugi del evropskega pokala. Hkrati tudi ni pomembno število zmag v prvem delu, kajti v nadaljevanju bodo vse ekipe začele z ničle. "Za nas bo ključna tekma z madžarskim predstavnikom v Stožicah. Szolnoki moramo premagati, da slučajno ne pridemo v položaj, da bomo morali nadaljevanje tekmovanja reševati v zadnjem krogu proti Rigi," dodaja ljubljanski strateg.

Union Olimpija ima po šestih krogih evropskega pokala štiri zmage in dva poraza. Oba je doživela doma - proti Himkiju in Bešiktašu, do konca prvega dela pa jo v naslednjem krogu čaka Szolnoki, nato gostovanje pri Zenitu in 17. decembra še obračun z Rigo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.