Šport > Košarka
14 ogledov

Slovenski derbi Olimpiji

Union Olimpija Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija je v zaostali tekmi 2. kola lige Aba premagala Krko (79:64).

Košarkarji Olimpije so prekinili niz treh porazov v ligi Aba. Po zmagoslavju nad Novomeščani so dosegli četrto zmago v tem tekmovanju, eno več imajo osmoljenci današnjega dvoboja v Stožicah.

Obračun slovenskih ekip v regionalni ligi so bolje začeli Ljubljančani, po 5:0 pa se jim je malce zaustavilo. Novomeščani so naredili delni izid 8:2 in izbrance Gašperja Okorna pahnili v zaostanek (7:8).

Po izenačeni predstavi so bili gostitelji v prvi polovici tekme v rahli prednosti, najvišjo so si priigrali v deveti minuti (16:10). A gosti se niso predali, hitro so nevtralizirali primanjkljaj, na veliki odmor pa so se največji tekmeci na slovenski sceni podali z neodločenim izidom (37:37).

Druga polovice tekme je minila v absolutni prevladi domačih košarkarjev, predvsem to velja za tretjo četrtino. Ljubljančani so bili gospodarji igrišča, v 29. minuti so si priigrali 15 točk naskoka (60:45), v nadaljevanju pa niso popustili niti za milimeter.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Brandon Jefferson z 19 točkami, v gostujoči sta Matic Rebec in Ron Curry dosegla po 12 točk.

Ljubljančane naslednja preizkušnja čaka že v četrtek, ko bodo v evropskem pokalu gostili Valencio, isti dan bodo Novomeščani igrali tekmo lige Nova KBM v Laškem.

Liga ABA, zaostala tekma 2. kola:

Union Olimpija - Krka 79:64 (16:16, 21:21, 23:10, 19:17)
Jefferson 19, Mulalić 16; Rebec, Curry po 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.